|
 

Les farmàcies poden dispensar medicació de tractaments crònics sense renovació mèdica

Dijous, 19 de març de 2020 a les 11:33
  • Aquesta mesura excepcional és temporal, arran el context del COVID 19
  • El Departament de Salut demana fer servir el registre en línia per accedir a l’espai personal La Meva Salut

El Servei Català de la Salut adapta la gestió del pla de medicació amb recepta al context del COVID 19. En relació a la recepta electrònica, excepcionalment les oficines de farmàcia ja poden:

- recuperar el pla de medicació vigent de cada pacient únicament amb la Targeta Sanitària (TSI) pels casos que el/la pacient hagi perdut o no disposi del full en paper del pla de medicació i
- dispensar la medicació necessària per 1 mes de les prescripcions de tractaments crònics que hagin caducat sense necessitat de renovació per part del metge o metgessa.

Aquestes mesures són de caire excepcional, i com a tals, es revertiran per complet un cop acabi la situació d’excepcionalitat provocada pel COVID 19.

Registre en línia a La Meva Salut

La Meva Salut (LMS) és un espai digital personal, de consulta i de relació, que permet a la ciutadania disposar de la seva informació personal de salut i d’altres serveis en línia per fer tràmits i consultes. Inclou la informació generada per l’atenció sanitària rebuda als centres públics, com ara el pla de medicació vigent, les vacunes administrades, els diagnòstics, els informes clínics, els resultats de proves, etc.

Per fer servir aquest espai, primer cal registrar-se mitjançant aquest formulari del Canal Salut:

https://lamevasalut.gencat.cat/web/cps/registra-t

Aquest formulari de sol·licitud forma part del sistema d'acreditació extraordinària que s'ofereix en aquest context d'emergència sanitària. El formulari es pot emplenar sense necessitat d'anar a cap centre sanitari. Si les dades introduïdes coincideixin amb les que consten al Sistema de Salut de Catalunya, es validaran les credencials per donar accés a l’espai personal de La Meva Salut.
Per fer aquests registres, Salut ha habilitat excepcionalment el telèfon 900 053 723, però davant les dificultats per atendre totes les trucades rebudes, el departament demana fer servir el registre en línia. Les credencials per accedir a La Meva Salut es faran arribar a les persones que les sol·licitin a mesura que es gestionin.

App STOP COVID19 CAT

Salut també ha posat en marxa una aplicació per a dispositius mòbils que permet fer seguiment i vigilar els símptomes de coronavirus.

Disponible en iOS:  https://apps.apple.com/app/id1502992288

Disponible en Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=cat.gencat.mobi.StopCovid19Cat

 

Last update 19.03.2020 | 11:42