|
 

El SIAD atendrà les consultes de manera telemàtica fins que s'acabi el confinament

Dilluns, 23 de març de 2020 a les 19:53
  • El Servei d’Informació i Atenció a les Dones atendrà consultes preferiblement per correu electrònic. També es farà atenció per telèfon i derivarà urgències
  • El servei telefònic d’atenció per a dones que pateixin qualsevol tipus de violència masclista és el 900 900 120. Si sospiteu que alguna dona o infant està en situació de violència, truqueu al 112

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) ‘A prop teu’ s’adapta a la nova situació d’excepcionalitat i a l’estat d’alarma ocasionat per la crisi sanitària pel COVID-19 prestant serveis de manera telemàtica. Les professionals del SIAD atendran consultes i emergències de les dones per telèfon o per correu electrònic.

  • Durant aquests dies, el Servei de Primera Acollida del SIAD atendrà consultes preferiblement per correu electrònic. Podeu enviar un correu a atencioaladona@svh.cat indicant el nom i cognoms, el telèfon de contacte i el moitu de la consulta.
  • També podeu trucar al telèfon 673 730 782 de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 16 a 18 h.

Les professionals del SIAD es posaran en contacte amb les dones i derivaran urgències a serveis legals, serveis socials o Mossos d’Esquadra en cas que sigui necessari. Alhora, prestaran contenció emocional telefònica en els casos que sigui necessari.

La regidora de Feminisme, María Peláez, ha recordat a tota la ciutadania que “cal estar alerta, ara més que mai, a les possibles situacions de violència masclista que puguin patir les nostres veïnes, auxiliant-les davant la més mínima sospita”. Per aquest motiu, ha insistit, “en la importància de trucar al telèfon 900 o directament al 112 si tenen coneixement d’alguna situació de violència”.

De moment, a conseqüència de l’estat d’alarma, se suspenen totes les visites del SIAD fins que es reprengui la normalitat. Així doncs, no hi haurà visites pel servei de primera acollida, el servei psicològic i per assessorament legal o laboral. Tampoc es duran a terme les sessions de relaxació o ‘mindfulness’.

Violència i confinament

Alhora, el confinament derivat de l'estat d'alarma ha trasbalsat la vida de la població de manera general, i de manera específica de les dones. Un dels impactes de gènere que està tenint és que moltes dones, i els seus fills i filles, estan obligades a conviure amb el seu agressor, alhora que els serveis d'atenció especialitzada estan patint una reconfiguració a causa de la situació d'excepcionalitat. Per tot això, combatre les violències masclistes entre tota la societat és més important que mai.
L’Ajuntament i la Diputació de Barcelona recorden que les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista i tota la ciutadania tenen a disposició diferents serveis telefònics d’atenció i emergència. Són:

  • Si ets víctima d'alugun tipus de violència masclista, truca o envia un whatsapp al  900 900 120 . És gratuït, confidencial i presta atenció les 24 h del dia davant de qualsevol tipus de violència masclista.
  • Alhora, si sospiteu que alguna dona o infant del vostre entorn està patint violència, truqueu el 112  o envieu un correu a mossos.atenciovictimes@gentcat.cat . També podeu trucar a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Vicenç dels Horts ( 93 567 58 20 ) o a Serveis Socials ( 93 672 2311 ).
  • A nivell comarcal, el telèfon del SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat és el 93 557 24 20 .

 

 

Last update 16.04.2020 | 11:00