|
 

Sant Vicenç dels Horts limita les sortides justificades al carrer per protegir les persones més vulnerables

Dijous, 26 de març de 2020 a les 12:44
  • Demana als propietaris de gossos reduir els passejos, tant en horari com en distància

L’alcalde, Miguel Comino, ha publicat un ban municipal que limita les sortides al carrer permeses durant l’estat d’alarma, després d’observar que algunes persones abusen de les excepcions previstes al confinament per romandre al carrer més temps de l’estrictament necessari.

El ban estableix que el passeig dels gossos s’ha de fer a l’entorn immediat del domicili, a una distància màxima de 100 metres. Només es pot passejar el gos de manera individual, en sortides curtes, exclusivament perquè l’animal faci les necessitats fisiològiques. A més, es recomana treure el gos en les franges horàries de 7 a 9 h, de 13 a 15 h i de 20 a 22 h. També cal portar una ampolla amb aigua per netejar l’orina de l’animal i una bossa per recollir-ne els excrements. Al ban, es recomana que l’aigua porti lleixiu (una part de lleixiu i nou parts d’aigua). L’alcalde recorda que aquestes sortides no són activitats d’oci i, per tant, no es podrà tenir contacte amb altres persones o animals.

Aquestes mesures es prenen perquè “hi ha veïns i veïnes que fan ús de les passejades amb gos de manera poc segura” i davant “necessitat de protegir les persones més vulnerables i garantir que puguin anar a comprar reduint el perill”.

També hi ha restriccions en les sortides per fer la compra. L’alcalde recorda que les compres s’han de fer, de manera preferent, als establiments pròxims a l’habitatge habitual. El ban insisteix en la necessitat de mantenir la distància de seguretat entre persones (1,5 metres) i l’obligatorietat de reduir a un terç l’aforament dels establiments que tenen permís per obrir. A més, Comino demana donar prioritat a les persones vulnerables perquè vagin a comprar a primera hora als establiments oberts.

El ban municipal estableix que “tota persona que contradigui les obligacions recollides en les diferents disposicions serà objecte de denúncia per part dels agents de l’autoritat”.

 

Last update 26.03.2020 | 16:40