|
 

El teixit associatiu i comercial reparteix mascaretes elaborades per veïnes i veïns de Sant Vicenç dels Horts

Divendres, 27 de març de 2020 a les 15:39
  • Aquests elements són un suport a les mesures de protecció durant el confinament però no són aptes per a usos professionals, perquè no estan homologades

Diverses veïnes i veïns de la ciutat s’han organitzat per elaborar mascaretes i, gràcies al teixit associatiu i comercial, les estan fent arribar a la ciutadania perquè es protegeixin durant l’alerta sanitària. Aquestes mascaretes casolanes representen un recurs més per autoprotegir-se i evitar contagis, però en cap cas són aptes perquè les facin servir professionals sanitaris o de serveis socials, ja que no són mascaretes homologades.

L’Ajuntament agraeix enormement aquesta iniciativa ciutadana i a la vegada recorda que sobretot s’han de seguir les mesures de seguretat que indiquen les autoritats sanitàries, que són mantenir una distància mínima d’un metre i mig amb altres persones, evitar el contacte físic i rentar-se molt sovint les mans. Aquestes mascaretes contribuiran a que les micropartícules que exhalem no es dispersin a més distància, com ho farien si no en portéssim.

La regidora de Participació Ciutadana, Paqui Capellades, ha explicat que “la nostra ciutat és solidària i compromesa amb la cohesió social i el benestar de tots els veïns i veïnes. Un cop més es demostra amb la implicació de desenes de persones, que dediquen el seu temps a ajudar els demés en una situació tan complicada com la que estem vivint. Moltes gràcies, l’Ajuntament posarà els mitjans necessaris per facilitar que aquesta xarxa de suport continuï treballant”.

 

Last update 28.03.2020 | 12:51