|
 

Serveis Municipals tanca les fonts públiques de Sant Vicenç com a mesura de contenció del coronavirus

Divendres, 27 de març de 2020 a les 11:14
  • La Generalitat recomana deixar-les de fer servir i adoptar mesures per evitar-hi l’accés mentre duri la crisi sanitària

Serveis Municipals de l’Ajuntament ha tancat les fonts públiques i restringeix el seu accés mentre duri la crisi sanitària pel coronavirus. D’aquesta manera, el Comitè d’Emergència Municipal, que es reuneix cada dia de manera telemàtica per fer seguiment de la crisi i prendre les mesures adients, ha decidit complir amb les recomanacions que ha emès el Departament de Salut de la Generalitat per tal de contenir la propagació del Covid-19.

En aquest sentit, la Generalitat aconsella tancar les fonts públiques, atès que són instal·lacions “on pot haver més contacte amb les mans o la boca”, segons s’estableix a la informació emesa. A més a més, es recomana que no s’utilitzin les fonts mentre duri la crisi sanitària o, en els casos que sigui possible, deixar-les sense funcionament i adoptar mesures per evitar-hi l’accés. Mireia Vergés, la regidora de Serveis Municipals, assegura que el subministrament d’aigua “està garantit” per tota la ciutadania a través de la gestió i coordinació amb UTE Aigües de Sant Vicenç. Segons la regidora, cal seguir les recomanacions de la Generalitat i ”evitar l’expansió” del virus a través de les fonts públiques, ja que són espais “especialment susceptibles” al contagi. “És una qüestió de salut pública”, remarca Vergés.

De moment, ja s’han tancat 17 fonts públiques de Sant Vicenç dels Horts i és previst restringir-ne l’ús de la resta en els propers dies. Alhora, la Generalitat recorda que, abans que es tornin a posar en funcionament, caldrà fer una neteja i desinfecció de les instal·lacions seguint el procediment habitual que marquin els Plans d’autocontrol.

Last update 27.03.2020 | 11:29