|
 

La Biblioteca Les Voltes se suma a celebrar Sant Jordi a casa

Dilluns, 30 de març de 2020 a les 13:52
  • Amb la campanya ‘Aquest Sant Jordi matarem el pitjor drac’ infants i famílies recrearan les seves paradetes de llibres dins de casa i, els diners recaptats, es donaran a la campanya #JoEmCorono

Enguany, Sant Jordi es trasllada dels carrers i les places a les llars. El confinament per la crisi sanitària del coronavirus afectarà la celebració de la Diada. Per això, la biblioteca Les Voltes ha decidit sumar-se a la campanya ‘Aquest Sant Jordi matarem el pitjor drac’, adreçada a les famílies amb infants i joves. Es tracta de que cada família construeixi i decori la seva pròpia parada de Sant Jordi dins la llar, en un racó especial i amb contes de la pròpia biblioteca infantil i juvenil. Així doncs, els més petits podran vendre els seus llibres a les persones adultes de la família i recaptar fons per la campanya ‘Jo em corono’ per la recerca d’una vacuna contra la Covid-19.

El regidor de Cultura, Isidre Bautista, afirma que la biblioteca ha decidit sumar-se a aquesta proposta per tal de “sumar esforços” durant el confinament i afegir-se a una campanya “d’alt valor simbòlic i educatiu”. “L’objectiu és que els més menuts no es quedin sense celebrar la Diada, tot reforçant els valors de la solidaritat i la cooperació”, assegura Bautista. Segons la directora de la biblioteca Les Voltes, Montse Collazos, es tracta d’una proposta per “donar un cop de mà” al sector editorial i als autors i autores. “La campanya no pretén en cap cas substituir els llibres que s’hauran de comprar per Sant Jordi un cop se sàpiga la data de la celebració”, afegeix Collazos.

La iniciativa solidaria ha estat impulsada pel compte de Twitter i Instagram @SantJordiACasa,que pretén donar suport als escriptors i les escriptores catalanes davant la impossibilitat que se celebri la Diada de Sant Jordi el proper 23 d’abril. A més a més, aquest compte publica fotografies de diferents escriptoris i escriptores catalanes sota el títol “el lloc on comencen els somnis”. Alhora, s’anima a les famílies a que enviïn fotografies de les seves parades de Sant Jordi.

 

Laia Noguera, guanyadora del IV Narcís Lunes i Boloix

Com ja és habitual, per Sant Jordi Sant Vicenç dels Horts acull la presentació del poemari guanyador de la darrera edició de la quarta edició del Premi Literari Narcís Lunes i Boloix. Enguany, la guanyadora va ser Laia Noguera amb l'obra 'L'intrús'. L'autora havia de presentar el seu poemari a la nostra vila per la Diada de Sant Jordi, però a causa de l'excepcionalitat del moment, s'ha d'aplaçar. No obstant això, us deixem una entrevista de Ràdio Sant Vicenç amb Noguera perquè us endineu en la lírica de l'autora. Podeu sentir l'àudio al document adjunt a aquesta notícia. 

Last update 15.04.2020 | 11:49