|
 

L'Ajuntament compra i distribueix 5.400 mascaretes i altres materials de protecció

Dijous, 2 d'abril de 2020 a les 14:47
  • El consistori ha fet un primer repartiment de 550 mascaretes i 15 litres de solució hidroalcohòlica a cada residència de gent gran de Sant Vicenç dels Horts
  • L’Ajuntament urgeix al Govern de la Generalitat a dotar les residències amb el material de protecció necessari

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha comprat 5.000 mascaretes quirúrgiques i 400 mascaretes de tipus FFP2. El primer repartiment d’aquest material s’ha fet a les dues residències de gent gran que hi ha al municipi, per atenuar, en la mesura que sigui possible, la falta de material que pateixen. De moment, cada residència ha rebut 500 mascaretes quirúrgiques i 50 mascaretes FFP2. L’alcalde, Miguel Comino, explica que “l’Ajuntament continuarà fent tot el que pugui per dotar de material de protecció les residències de gent gran que hi ha al municipi, que s’enfronten a aquesta crisi amb molta angoixa i falta de recursos”.

El consistori també ha repartit mascaretes als Serveis d’Atenció Domiciliària (SAD), els equips professionals que atenen persones que necessiten ajut per fer les activitats bàsiques de la vida diària, ja sigui per raó d’edat, dependència o discapacitat. Els SAD han rebut 100 mascaretes quirúrgiques i 30 del tipus FFP2.

A més, l’alcalde urgeix al Govern de la Generalitat a dotar amb el material de protecció necessari les residències de gent gran i els SAD, dins l’àmbit de les seves competències. “Als ajuntaments ens hem acostumat a assistir la ciutadania en qualsevol circumstància, sigui o no competència municipal, i en aquesta emergència sanitària anem molt més enllà del que ens hauríem pogut imaginar”, diu Comino. “Sabem prou bé què significa treballar en primera línia i ho seguirem fent, costi el que costi, però l’Ajuntament no pot substituir la feina que hauria de fer la Generalitat”.

La resta de mascaretes adquirides per l’Ajuntament es distribuiran de manera progressiva i prioritària entre la plantilla municipal que presta serveis essencials, com la Policia Local, personal de Serveis Socials, de neteja, la brigada municipal... i també voluntariat que assisteix persones que ho necessiten. L’Ajuntament preveu lliurar més material a les residències de gent gran segons les seves necessitats i l’estoc disponible.

El consistori ha comprat aquest material de protecció a través d’una comerciant vicentina d’origen xinès, que ha importat el producte des de la Xina.

Comino destaca l’enorme tasca que estan fent “els equips professionals i de voluntariat que treballen en primera línia per protegir la població del coronavirus, ja sigui a les residències, a les llars o a peu de carrer” i insisteix en la necessitat que la resta de la població mantingui el confinament. “D’aquesta crisi sanitària ens en sortirem tots i totes plegats”, reitera l’alcalde, “amb responsabilitat, disciplina social i sentit de comunitat”.

Durant la crisi sanitària, les dues residències de gent gran de Sant Vicenç dels Horts han rebut material comprat per l’Ajuntament (*) i de donacions, en total:

30 litres de solució hidroalcohòlica (*)
1.100 mascaretes quirúrgiques (*)
100 mascaretes FFP2 (*)
15 mascaretes FFP3
18 bates
400 guants
24 pantalles de protecció
8 ulleres de protecció
30 pastilles de sabó

Les mesures excepcionals que es prenen a Sant Vicenç dels Horts amb motiu de la crisi sanitària provocada pel coronavirus s’analitzen i es coordinen des del comitè d’emergència municipal, format per personal tècnic i polític de diferents departaments, que es reuneix cada dia de manera telemàtica.

 

Last update 02.04.2020 | 14:55