|
 

L'Àrea Metropolitana de Barcelona promou una bonificació de la factura de l'aigua per a famílies, empreses i personal autònom

Dijous, 2 d'abril de 2020 a les 14:28
  • Aquesta ajuda es complementa amb la rebaixa del 50% del cànon de l’aigua que ha aprovat la Generalitat de Catalunya
  • Aigües de Sant Vicenç dels Horts ofereix una tarifa social a particulars i la congelació de les factures per a empreses i personal autònom

L’empresa de subministrament d’aigua de la ciutat ha endegat una iniciativa per donar suport a les famílies i afavorir la liquiditat de les petites i mitjanes empreses i del personal autònom, promoguda per l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Es tracta d’una rebaixa en l’import de les factures per les famílies vulnerables i la congelació de les mateixes per a empreses i personal autònom. Aquesta mesura se suma a la promoguda per la Generalitat de Catalunya, que ha anunciat un descompte del 50% del cànon de l’aigua pel conjunt de la població i del teixit empresarial durant l’abril i el maig.

Per una banda, Aigües de Sant Vicenç dels Horts ofereix una tarifa social per a aquelles famílies que passen per una situació de dificultat econòmica, que bonifica el 25% de la quota de servei, que és la quantitat fixa que es paga amb cada rebut. A més, també es bonifica el 25% de la part variable del rebut, associada al consum, sempre que aquest se situï al que equival al consum estàndard.

La tarifa social es pot sol·licitar a la companyia local i hi poden accedir:

• Unitats familiars en què tots els membres es trobin en situació d’atur
• Persones de més de 60 anys que siguin pensionistes de la Seguretat Social per jubilació, incapacitat permanent o viduïtat i que cobrin una pensió mínima.
• Persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 75%, o amb un nivell III de grau de dependència reconeguda per l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials.

Cal recordar que en virtut de la Llei de Pobresa energètica del Parlament de Catalunya, la ciutadania que no pugui fer front als seus rebuts d’energia i aigua no veurà el seu subministrament interromput.

Per altra banda, Aigües de Sant Vicenç dels Horts ofereix a les empreses i personal autònom una ajuda que consisteix en la congelació del pagament de les factures de subministrament d’aigua emeses durant la vigència de l’Estat d’Alarma, iniciat el 14 de març, i el seu posterior finançament sense interessos un cop aquest finalitzi, i fins a un període màxim de 6 mesos.

Per accedir a aquesta ajuda, les empreses i personal autònom han d’acreditar ser titulars d’un contracte en vigor de subministrament d’aigua potable d’ús comercial o industrial i omplir un formulari de sol·licitud. L’empresa posa a disposició de la seva clientela un servei d’atenció telefònica personalitzada per gestionar aquest tràmit, a través del telèfon 932 479 870.

Aquesta iniciativa se suma al paquet de mesures econòmiques i socials que ha promogut l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts per tal de pal·liar els efectes de l’emergència sanitària en la societat i el teixit empresarial. Les podeu consultar aquí

Last update 06.04.2020 | 17:12