|
 

L'Ajuntament ajorna el pagament d'impostos municipals

Divendres, 3 d'abril de 2020 a les 14:35
  • Aquesta mesura fiscal se suma a l’exempció de taxes municipals mentre duri l’estat d’alarma

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ajorna el pagament d’impostos municipals, com a mínim, fins al maig. Aquesta decisió, acordada pel comitè d’emergència municipal, s’incorpora al pla de mesures socials i econòmiques que té en marxa el consistori per ajudar a pal·liar els efectes del coronavirus en les economies familiars i empresarials.

Aquesta mesura fiscal se suma a l’exempció de taxes municipals mentre duri l’estat d’alarma que ja va anunciar l’Ajuntament fa uns dies. L’exempció de taxes permet que les empreses que no puguin obrir al públic en compliment de les mesures decretades pel Govern, deixin de pagar durant aquest temps:

- Taxa de terrasses
- Taxa de recollida d’escombraries
- Taxa del mercat setmanal
- Taxa del Mercat de Pagès

Si aquestes taxes s’havien pagat de manera anticipada, l’Ajuntament descomptarà l’import dels dies que duri l’estat d’alarma en el propers rebuts. Per exemple, si el pagament és trimestral, l’import es descomptarà al rebut del següent trimestre, mentre que si el pagament és anual i anticipat, les empreses podran sol·licitar les devolucions pertinents.

El regidor d’Hisenda, Xavi Gómez, explica que “l’Ajuntament fa tot l’esforç fiscal que pot per alleugerir la pressió sobre les economies domèstiques i del petit comerç el màxim possible”. “El calendari fiscal s’adaptarà a la realitat en funció de com avanci la crisi sanitària”, afegeix Gómez, “per això, estem treballant amb la Diputació de Barcelona per acordar un calendari fiscal únic per a tots els municipis”. De tot plegat s’informarà degudament a la ciutadania.

Per compensar la pèrdua d’ingressos dels ajuntaments i que aquests puguin continuar fent polítiques públiques i prestant serveis, la Diputació de Barcelona avançarà una primera partida de 50 milions d’euros als consistoris.

 

Last update 03.04.2020 | 18:07