|
 

Comença la desinfecció de les dues residències de gent gran

Divendres, 3 d'abril de 2020 a les 20:44

L’Ajuntament preveu fer neteges setmanals de les dues residències amb recursos propis.

La desinfecció de les dues residències de gent gran que hi ha a Sant Vicenç dels Horts ha començat aquest divendres, 3 d’abril. De moment, la primera desinfecció de xoc s’ha fet al Centre Residencial Sophos i demà dissabte es farà també al Centre Residencial Primitiva Barba. A més, l’Ajuntament farà una desinfecció setmanal a cada residència durant les pròximes tres setmanes.

El consistori havia sol·licitat al Govern de Catalunya la desinfecció de les residències, una tasca que durant aquesta setmana ha desenvolupat la Unitat Militar d’Emergències (UME) a nombrosos municipis del Baix Llobregat, però en el cas de Sant Vicenç dels Horts la Generalitat va decidir que aquesta desinfecció la fes una empresa. De moment, l’empresa ha desinfectat la residència Sophos però la Generalitat no té data per fer aquesta mateixa intervenció a la residència Primitiva Barba, així que el consistori ha contractat aquesta neteja de xoc amb recursos propis i la residència Primitiva Barba es desinfectarà en profunditat aquest mateix dissabte. L'Ajuntament també contractarà la desinfecció setmanal de les dues residències, de moment durant tres setmanes.

L’alcalde, Miguel Comino, diu que “en aquests moments d’angoixa, les residències no poden esperar més i l’Ajuntament assumeix la responsabilitat d’aquesta intervenció sense tenir-ne la competència, com tantes altres vegades”. “Ens és igual qui faci la desinfecció, però cal fer-la i mantenir-la”. Comino afegeix que “ser al costat de la gent gran i vetllar pel seu benestar, ara mateix, no és negociable”. L’alcalde ha fet una petició oficial al Secretari General del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies perquè la Generalitat faciliti tests i material de protecció pels equips professionals i les persones que viuen a les dues residències.

Les mesures excepcionals que es prenen a Sant Vicenç dels Horts amb motiu de la crisi sanitària provocada pel coronavirus s’analitzen i es coordinen des del comitè d’emergència municipal, format per personal tècnic i polític de diferents departaments, que es reuneix cada dia de manera telemàtica.

Last update 03.04.2020 | 20:48