|
 

L'Ajuntament atén les persones grans durant el confinament

Dimecres, 8 d'abril de 2020 a les 10:36
  • L’equip de voluntariat Sant Vicenç en Xarxa col·labora amb el consistori per evitar que la gent gran hagi de sortir de casa

L’Ajuntament fa seguiment de col·lectius vulnerables durant el confinament, com ara les persones grans que viuen soles. Des de l’entrada en vigor de les actuals mesures excepcionals, el consistori es manté en contacte amb persones de col·lectius vulnerables per resoldre les necessitats que puguin tenir i garantir el seu benestar.

Aquest seguiment serveix per detectar necessitats bàsiques, per exemple, ajuda per fer la compra, alguna incidència a casa o, senzillament, xerrar una estona per fer front a la solitud. Per prestar aquesta assistència, l’Ajuntament compta amb els mecanismes municipals habituals i, a més, amb la col·laboració del grup de voluntariat Sant Vicenç en Xarxa. L’objectiu és que cap vicentí o vicentina es quedi sense l’atenció municipal que necessiti. El consistori també aprofita aquest seguiment personalitzat per recordar a les persones grans que no surtin de casa perquè es poden contagiar, que no acceptin que ningú els entri a casa per la seva seguretat i que no facilitin dades personals per telèfon.

La regidoria de Serveis Socials i Gent Gran, Mireia Vergés, explica que “l’Ajuntament està fent servir tots els recursos que té a l’abast per evitar que el confinament es transformi en desemparament de la població més feble” i agraeix “l’excel·lent tasca que està fent la plantilla municipal i la xarxa de voluntariat en una situació sense precedents”.

Comitè d’emergència municipal

Les mesures excepcionals que es prenen a Sant Vicenç dels Horts amb motiu de la crisi sanitària provocada pel coronavirus s’analitzen i es coordinen des del comitè d’emergència municipal, format per personal tècnic i polític de diferents departaments, que es reuneix cada dia de manera telemàtica.

 

Last update 08.04.2020 | 10:41