|
 

Sant Vicenç dels Horts celebrarà dijous el primer Ple telemàtic de la història

Dimecres, 15 d'abril de 2020 a les 09:21
  • La ciutadania el podrà seguir en directe per Youtube i Ràdio Sant Vicenç

L’alarma sanitària pel coronavirus ha alterat també l’agenda política del municipi, i seguint les indicacions del departament de Salut es va haver de suspendre el passat Ple ordinari del mes de març i la Junta de Govern local. Aquests òrgans són claus pel funcionament de l’Ajuntament, ja que els regidors i regidores hi prenen decisions necessàries per l’activitat de la institució i el desenvolupament de la ciutat. Així, i atenent que les mesures de confinament s’allarguen en el temps, Sant Vicenç dels Horts celebrarà aquest dijous el primer Ple municipal de manera telemàtica de la història.

Els 21 regidors i regidores que formen part del consistori, així com la secretària municipal i l’interventor, es reuniran per internet a les 19 h, cadascú des de casa seva, i debatran i votaran els punts de l’ordre del dia , resultat de la suma dels dos plens: al Ple del mes d’abril i també en gran part al Ple del mes de març, que no es va poder celebrar. Com que és un acte públic, s’emetrà en directe per diverses vies: pel canal de Youtube de l’Ajuntament, per Ràdio Sant Vicenç i per l’ACA Sant Vicenç TV (canal de Youtube). Si les mesures de prevenció del contagis s’allarguen encara més en el temps, de cara a les properes sessions s’estudiarà poder realitzar també telemàticament l’audiència pública abans del plenari, i les preguntes de la ciutadania abans que finalitzi la sessió.

De què es parlarà al plenari?

En el Ple ordinari del mes d’abril el govern municipal donarà compte de totes les mesures que s’han pres per fer front a la crisi sanitària del coronavirus. Totes les decisions i accions estan recollides en aquest especial del web municipal , que es va habilitar des del primer dia d’alarma.

Pel que fa a altres punts de l’ordre del dia, la majoria són aspectes que havien d’haver-se debatut al passat mes de març. Es debatrà, entre d’altres, l’actualització del circuit i protocol municipal per a l’abordatge de la violència masclista a Sant Vicenç dels Horts; hi haurà la votació de la dotació econòmica pel projecte de reparcel·lació de Sant Roc; també es porta a votació la renovació del conveni del projecte de cooperació amb la regió marroquina de Menara-Jusur; i es debatrà l’aprovació inicial del nou reglament de la borsa de terres del municipi, per impulsar la pagesia local.

 

Last update 16.04.2020 | 08:11