|
 

Es creen més d'una desena de parelles de conversa entre gent gran de Sant Vicenç i la xarxa de voluntariat

Divendres, 17 d'abril de 2020 a les 15:31

Les persones del teixit ‘Sant Vicenç En Xarxa’ s’encarreguen d’oferir acompanyament telefònic als veïns i veïnes que es trobin sols durant el confinament, en especial la gent gran

El teixit de voluntariat ‘Sant Vicenç En Xarxa’, amb el suport de l’Ajuntament, ha començat a oferir acompanyament telefònic a totes aquelles persones que es troben soles durant el confinament per la crisi de la covid-19 i requereixen parlar amb algú, en especial la gent gran. Ara per ara, ja hi ha conformades més de 10 parelles de conversa.

Formació del Servei de Mediació de l’Ajuntament

Actualment, ‘Sant Vicenç En Xarxa” compta amb més d’un centenar de persones voluntàries i, d’aquestes, un grup de 40 persones, està rebent formació en línia pel Servei de Mediació Ciutadana de l’Ajuntament per tal de disposar d’eines per atendre les persones que necessiten atenció telefònica per fer front a la solitud. De moment, ja han rebut formació 26 persones i és previst que, durant els propers dies, ho facin 12 més. D’aquesta manera, s’han generat parelles estables de conversa entre persones voluntàries i veïns i veïnes de Sant Vicenç que han sol·licitat formar part d’aquest servei.

Eina  per lluitar contra la solitud

La regidora de Participació Ciutadana i Convivència, Paqui Capellades, creu que aquestes parelles de conversa són una “gran oportunitat” per “créixer com a poble” en una situació “molt complicada”. “És possible que aquestes parelles que es creen ara en una situació excepcional, puguin esdevenir una gran xarxa per la gent gran i per tota la ciutadania que es puguin mantenir en un futur”, afirma Capellades. “La solitud, sobretot de les persones grans vicentines, és una responsabilitat que hem d’afrontar plegats i plegades com a municipi”, remarca Paqui Capellades.

Qualsevol veí o veïna de Sant Vicenç dels Horts que vulgui formar part d’aquestes parelles de conversa o tingui una altre necessitat, pot trucar al telèfon 648 19 59 54, de dilluns a divendres de 9 a 16 h.

Last update 17.04.2020 | 15:44