|
 

S'ajorna la presentació d'impostos per a les pimes i personal autònom

Divendres, 17 d'abril de 2020 a les 17:50
  • El Consell de Ministres ha aprovat un Reial decret llei que permet perllongar el termini de presentació de declaracions i autoliquidacions d’impostos fins el 20 de maig

El govern central ha aprovat una nova mesura per donar suport al teixit empresarial en un moment de dificultats derivades de l’estat d’alarma. El Real Decret-llei 14/2020, del 14 d’abril, contempla l’extensió del termini de presentació i ingrés de determinades declaracions i autoliquidacions tributàries. La norma estableix que les petites i mitjanes empreses (pimes) i el personal autònom no hauran de presentar aquests pagaments tributaris a l’abril, com és habitual, sinó que s’estén el termini un mes fins al 20 de maig per mitigar l’impacte econòmic provocat per la crisi de l’COVID-19.
En concret, la norma recull que els contribuents amb una facturació de fins a 600.000 euros tindran de termini fins al 20 de maig per presentar les declaracions d’impostos corresponents a l’abril. És a dir, podran ajornar la presentació de la declaració trimestral d’IVA, el pagament fraccionat de l’Impost de Societats, així com el de l’IRPF. En el cas de declaracions domiciliades, el termini s’amplia també un mes i passa del 15 d’abril al 15 de maig. Independentment del moment de la presentació, tots els càrrecs es realitzaran el 20 de maig. Això inclou també les declaracions presentades abans del 15 d’aquest mes.

Recordem que des de l’Ajuntament s’ha habilitat un apartat web especial on es recull tota la informació d’interès pel teixit empresarial, amb totes les mesures econòmiques adoptades i la legislació vigent. També mitjançant el Servei d’Ocupació es posa a disposició de la ciutadania un servei per resoldre consultes i dubtes en matèria laboral per orientar davant la situació d’excepcionalitat que s’ha generat. Tots els dubtes es poden fer arribar a aquest nou servei a través d’aquest formulari .

Last update 17.04.2020 | 17:53