|
 

L'Ajuntament reparteix dossiers formatius als infants que no tenen internet a casa perquè puguin seguir el curs escolar

Dimecres, 22 d'abril de 2020 a les 08:57
  • Personal municipal ha imprès al Molí dels Frares els documents preparats pels centres educatius, mentre que voluntariat de Sant Vicenç En Xarxa els repartirà a totes les llars
  • El Consistori demana a la Generalitat que lliuri aviat els dispositius de connexió a la xarxa per aquell alumnat no en disposa

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i la comunitat educativa han treballat conjuntament per fer arribar dossiers formatius a l’alumnat que no disposa de mitjans telemàtics a casa. L’objectiu és que tot l’alumnat vicentí pugui seguir el curs escolar mentre no arriben els dispositius de connexió que ha de lliurar la Generalitat.

Així, s’han imprès a l’edifici municipal del Molí dels Frares diversos dossiers amb unitats didàctiques que els centres educatius han elaborat, personalitzats per a cada alumne. Finalment, el personal voluntari que forma part de Sant Vicenç En Xarxa, ens creat i coordinat pel Consistori durant la crisi sanitària, farà el repartiment en els pròxims dies. És una de les mesures que havia treballat el comitè d’emergència municipal, format per tècnics i tècniques de diferents departaments de l’Ajuntament i per l’equip de govern local.

Prop de 200 llars

El Consistori calcula que hi pot haver unes 200 llars amb infants a la ciutat que no disposen d’internet. Per evitar fer més gran el biaix digital i les desigualtats entre infants en l’àmbit educatiu, Ajuntament i comunitat educativa han treballat per fer arribar aquests dossiers i que l’alumnat pugui acabar el curs malgrat la situació d’excepcionalitat que s’està vivint.

La regidora d’Educació, Patricia Higueras, ha explicat que “esperem que totes les famílies disposin aviat de dispositius de connexió a internet i així l’alumnat compti amb igualtat d’oportunitats en aquest àmbit. És molt important que vetllem per això perquè en situacions de crisi és quan les administracions hem d’estar al costat de qui més ho necessita, més que mai”. En aquest sentit, Higueras ha destacat que “aquests dossiers en paper estan tenint molt bona acollida, tant per part dels centres, com de les famílies, com dels Serveis Territorials del Baix Llobregat, però seguim treballant perquè aviat arribin les connexions a internet”.

L’Ajuntament s’ha interessat pel compromís que va prendre la Generalitat de repartir dispositius de connexió a tots els infants i joves que en necessiten per seguir el curs, i ha demanat que s’acompleixi el més ràpidament possible.

Last update 22.04.2020 | 13:12