|
 

Sant Vicenç dels Horts es prepara per viure una Diada de Sant Jordi confinada

Dimecres, 22 d'abril de 2020 a les 18:42
  • Aquest Sant Jordi, fes brotar una rosa al teu balcó!
  • La poesia i la campanya ‘Ciutat en Vers’ es traslladen a les xarxes

Enguany, la diada de Sant Jordi es viurà des de casa. L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha impulsat diverses activitats perquè tothom pugui gaudir de la poesia i de la cultura a través de les xarxes socials i anima el veïnat a engalanar balcons i finestres amb roses. Tot i que no es pugui sortir al carrer, l’objectiu és que el municipi llueixi l’esperit de Sant Jordi i engalanar els balcons amb roses per guanyar, entre tots i totes, al drac de la Covid-19.

Alhora, el consistori ha repartit un obsequi a tot el personal que està treballant en primera línia d’atenció a la ciutadania durant la crisi sanitària pel coronavirus. L’Ajuntament els hi ha lliurat galetes elaborades per la Fundació Iris i agulles de pit en forma de rosa gentilesa de la veïna Maríaa Pilar Campos. 

El regidor de Cultura, Isidre Bautista, ha destacat “el treball conjunt d’Ajuntament, entitats i ciutadania, que un cop més hem sumat esforços per superar l'adversitat i poder gaudir, malgrat el confinament, d'una festivitat tan nostrada". I ha afegit: "Sant Vicenç dels Horts tindrà recursos telemàtics i artesanals perquè tothom pugui viure Sant Jordi amb responsabilitat davant aquesta situació excepcional de l'estat d'alarma".


Entre la resta d’activitats previstes per la Diada de Sant Jordi, destaquen:

  • L’hora del conte virtual amb l’espectacle infantil Quin desastre de Sant Jordi ? A les 18 h, a càrrec de Moi Aznar, al seu canal d’Instagram
  • Poesia virtual. Entrevista amb els poetes vicentins Jordi Boladeras i José Antonio Arcediano sobre la campanya Ciutat en Vers . Es penjarà a la web municipal, just en aquest espai.
Paredetes de llibres dins de casa
En la mateixa línia, la biblioteca Les Voltes ja fa dies que anima infants i adolescent a construir les seves paradetes de llibres per Sant Jordi dins de casa i a compartir els fotos d’aquests racons tan especials a les xarxes socials. Es tracta de que ells i elles mateixes venguin llibres de la pròpia biblioteca infantil i juvenil que tinguin a casa als adults de la família. 
Els diners recaptats es donaran a la campanya ‘Jo em corono’, que investiga la vacuna per acabar amb el coronavirus.

A més a més, el personal de la biblioteca i els membres dels diferents clubs de lectura de les Voltes, han col·laborat amb Ràdio Sant Vicenç per fer les seves recomanacions confinades per Sant Jordi. Les podeu sentir aquí:

‘Ciutat en Vers’ a les xarxes
Enguany, la tercera edició de la campanya Ciutat en Vers comptarà amb poemes de Joan Margarit, premi Cervantes 2019; de Laia Noguera, guanyadora del Concurs de Poesia Narcís Lunes, i del poeta vicentí Narcís Lunes i Boloix. Els seus versos s’escamparan pels carrers de Sant Vicenç dels Horts quan acabi el confinament però, de moment, la 3a edició d’aquest programa cultural ja va arrencar a la xarxa el 21 de març. Podeu descarregar-vos el llibret amb tots els poemes de la campanya als documents adjunts a aquesta notícia.

Durant aquests dies, l’Ajuntament publicarà a les seves xarxes socials vídeos amb rapsodes vicentins que reciten els poemes del III Ciutat en Vers. Els podeu veure aquí:


El consistori convida la ciutadania de Sant Vicenç dels Horts a recitar els poemes de Ciutat en Vers i a compartir-ho a les xarxes socials amb l’etiqueta #CiutatenVersSVH20

‘L’intrús’, de Laia Noguera Clofent, guanyadora del IV Premi Narcís Lunes i Boloix

Una de les poetes de les quals podreu gaudir al llibret de la tercera edició de Ciutat en Vers és Laia Noguera Clofent. La seva obra ‘L’intrús’ és la guanyadora del IV Premi de Poesia Narcís Lunes i Boloix. Com ja és habitual, per Sant Jordi Sant Vicenç dels Horts acull la presentació del poemari guanyador del Premi Literari Narcís Lunes i Boloix. Per això, Noguera havia de presentar el seu poemari a la nostra vila per la Diada de Sant Jordi, però a causa de l'excepcionalitat del moment, s'ha d'aplaçar. No obstant això, us deixem una entrevista de Ràdio Sant Vicenç amb Noguera perquè us endinseu en la lírica de l'autora. Podeu sentir l'àudio al document adjunt a aquesta notícia.

Last update 24.04.2020 | 12:00