|
 

L'Ajuntament crea una ajuda per a persones vulnerables que esperen el pagament d'un expedient de regulació

Dijous, 23 d'abril de 2020 a les 16:13
  • L’ajut mínim serà de 200 euros i les compres s’hauran de fer en comerços de Sant Vicenç dels Horts. El consistori compta amb una partida de 50.000 euros per sufragar aquesta mesura.

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts crea un ajut econòmic adreçat a les persones afectades per un ERTO o un ERO que encara no hagin cobrat la prestació i que es trobin en situació vulnerable. L’allau d’expedients de regulació ha provocat retards en algunes tramitacions per part de l’administració estatal i hi ha persones afectades que encara no han cobrat la prestació. Per contribuir a la manutenció de les famílies especialment vulnerables, el consistori prestarà ajuts a partir de 200 euros que augmentaran en funció del nombre de persones que formin la unitat familiar, fins a un màxim de 440 euros per a les famílies de sis membres o més. Igualment, hi ha prevista una aportació complementària de 50 euros més per cada infant menor de 3 anys. Per sufragar aquesta despesa d’emergència, l’Ajuntament ha previst una partida total de 50.000 €.

Aquest ajut s’adreça a persones vulnerables que compleixin, entre d’altres, els següents requisits:

  • estar empadronades a Sant Vicenç dels Horts i
  • tenir el pagament de l’expedient de regulació com a únic ingrés de la unitat familiar

Els diners rebuts hauran de destinar-se a garantir necessitats bàsiques d’alimentació, neteja i vestuari:

  • les compres s’hauran de fer necessàriament al comerç local i
  • caldrà guardar les factures o els rebuts durant un any per justificar les despeses.

L’ajut és a fons perdut, de manera que les persones que rebin aquests diners no els hauran de tornar. Es tracta d’una mesura puntual, pels mesos d’abril i maig, i només s’aprovarà un ajut per nucli familiar.

L’alcalde, Miguel Comino, explica que “Sant Vicenç dels Horts no deixarà ningú enrere” i afegeix que “el comitè d’emergència municipal fa tot el possible per detectar les noves necessitats que genera la crisi sanitària i donar-hi resposta amb la màxima celeritat”.

Les sol·licituds s’hauran de presentar a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts mitjançant registre electrònic . Per resoldre qualsevol dubte de la seva tramitació, el Servei Integral d’Atenció Ciutadana (SIAC) presta atenció telefònica: 900 111 656.

Juntament amb la sol·licitud, caldrà aportar la documentació especificada a les bases de la convocatòria. Les sol·licituds es podran presentar fins al 8 de maig inclòs.

Comitè d’emergència municipal

Les mesures excepcionals que es prenen a Sant Vicenç dels Horts amb motiu de la crisi sanitària provocada pel coronavirus s’analitzen i es coordinen des del comitè d’emergència municipal, format per personal tècnic i polític de diferents departaments, que es reuneix cada dia de manera telemàtica.

 

Last update 27.04.2020 | 11:25