|
 

L'Ajuntament intensifica la neteja i la desinfecció de l'espai públic per garantir la seguretat en el desconfinament gradual

Dimarts, 28 d'abril de 2020 a les 17:57

També es reforça la senyalització que prohibeix accedir a les àrees de joc i a zones esportives.

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha intensificat la neteja i desinfecció de l’espai públic per garantir la seguretat davant el desconfinament gradual que ha activat el Govern d’Espanya. Des de diumenge 26 d’abril, els menors de 14 anys poden sortir al carrer i es preveu que en els pròxims dies, a partir del 2 de maig, puguin sortir d’altres col·lectius, per exemple, a practicar esport a l’aire lliure.

Per acompanyar aquestes mesures, des del Consistori s’ha intensificat la neteja i, a més, s’ha reforçat la senyalització que prohibeix accedir a les àrees de joc i a les zones esportives, així com el control policial d’aquests espais. La regidora d’Espai Públic i Serveis Municipals, Mireia Vergés , ha destacat “la tasca del serveis municipals, que treballen a ple rendiment des del primer dia i ara, en aquests dies de desconfinament gradual, redoblaran esforços per garantir la seguretat dels vicentins i les vicentines”.


Segons el pla especial, els nens, nenes i adolescents poden sortir al carrer si es respecte les mesures de seguretat següents:

  • Han d’anar acompanyats per una persona adulta del nucli familiar
  • Poden sortir fins a 3 infants de cada família acompanyats d’una persona adulta
  • El passeig ha de ser de màxim una hora i a 1 km de distància de casa
  • Els nens i nenes poden sortir amb joguines, però en cap cas poden accedir a parcs i àrees de joc
Reconeixements a la ciutadania
 
Des del 14 de març, en els 44 dies de confinament de gran part de la ciutadania, la Policia Local ha fet 92 itineraris d’agraïment a la població i 53 celebracions d’aniversaris a nens i nenes menors de 12 anys. Aquests reconeixements ja no es faran, però des del cos policial s’insisteix a agrair el civisme que han demostrat els vicentins i les vicentines davant la crisi sanitària i alhora es continua fent una crida a la responsabilitat individual i com a societat.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Ramon Torres , ha agraït també públicament “l’esforç d’una Policia Local implicada al màxim en el servei a la ciutadania i amb un paper clau en la lluita contra la Covid-19 ”. “ El cos d’agents s’ha demostrat proper i eficaç ens situacions excepcionals, en què han viscut moments molt tensos però també agraïts, com el reconeixement mutu entre ciutadania i forces de seguretat ”, ha afegit.

En aquesta nova etapa, durant el desconfinament progressiu, també caldrà respectar normes de convivència clau com ara la distància social entre 1,5 i 2 m i la sortida amb limitacions a l’espai públic.
Last update 29.04.2020 | 12:31