|
 

'Sant Vicenç en Xarxa' elabora 7.000 mascaretes solidàries

Dimarts, 28 d'abril de 2020 a les 13:06
  • La xarxa de suport ha confeccionat 550 mascaretes solidàries per infants i 6.450 per adults.
  • Les fan un grup de 50 persones i després es reparteixen a través del teixit de voluntariat.

Sant Vicenç en Xarxa ja ha confeccionat més de 7.000 mascaretes solidàries, les quals reparteix entre la ciutadania vicentina. Concretament, la xarxa de suport coordinada per l'Ajuntament ha elaborat un total de 6.450 mascaretes d’ús no professional per a persones adultes i 550 infantils no homologades. Alhora, també han començat a fer mascaretes inclusives per a les persones amb dificultats auditives que necessiten fer lectura de llavis i ja s’han començat a confeccionar 500 mascaretes més per a infants.

La regidora de Participació, Paqui Capellades, agraeix públicament “la implicació d’un grup que des del primer dia s’ha demostrat clau per ajudar en la lluita contra la Covid-19”. I ha destacat “la suma d’esforços entre Ajuntament, entitats i ciutadania com un exemple a seguir per a futurs moments en què caldrà la implicació de tothom”, en referència a la recuperació social i econòmica dels pròxims mesos.


Grup de mascaretes solidàries SVH

El grup de mascaretes solidàries SVH treballa en cadena per fer arribar les mascaretes a qui ho necessita. En la confecció i repartiment de les mascaretes intervenen les persones voluntàries de Sant Vicenç en Xarxa, les associacions veïnals, les farmàcies vicentines i l’Ajuntament. En aquest sentit, les associacions veïnals són les encarregades de que les mascaretes solidàries arribin als punts de necessitat de cada barri, així com també fan bustiades per aquelles persones que no poden sortir de casa.

Les mascaretes solidàries són un recurs més per autoprotegir-se i evitar possibles contagis de coronavirus, però no són aptes per a personal sanitari ni de serveis socials, ja que no són homologades.


Suport i ajuda mútua entre persones de l’entorn

Per demanar mascaretes solidàries o per qualsevol altre necessitat, podeu contactar amb la xarxa de suport trucant 648 195 954, de dilluns a divendres de 9 a 16 h.

‘Sant Vicenç en Xarxa’ és una plataforma de voluntariat coordinada per l’Ajuntament que connecta les persones que requereixen ajuda amb un grup de voluntariat del seu entorn. El grup de suport s’ofereix a comprar productes de primera necessitat com ara medicaments, aliments o productes higiènics, repartir dossiers escolars, passejar animals de companyia o trucar telefònicament per evitar situacions de soledat, entre altres tasques.

Last update 29.04.2020 | 12:32