|
 

L'Ajuntament proposa a la plantilla i als càrrecs electes municipals ajudar les entitats solidàries que treballen en primera línia contra el coronavirus

Dijous, 30 d'abril de 2020 a les 11:46
  • En una carta adreçada al personal i càrrecs electes del consistori, l’alcalde destaca el paper fonamental de les entitats i ONG locals per garantir “les necessitats bàsiques als nostres veïns i veïnes més vulnerables”.
  • La crida solidària es fa d’acord amb la representació laboral de la plantilla municipal.

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts proposa a la plantilla municipal i als càrrecs públics del consistori col·laborar econòmicament amb entitats i ONG del municipi. La crida la fa l’alcalde, Miguel Comino, d’acord amb la representació laboral dels treballadors i treballadores, en una carta adreçada al personal i als càrrecs electes municipals. Comino destaca el “suport extraordinari” que aquestes entitats “ofereixen a la societat i especialment a les persones més vulnerables”. Per això, l’Ajuntament proposa que tant els càrrecs públics com els treballadors i treballadores del consistori “ofereixin la seva solidaritat amb una aportació” econòmica, si així ho desitgen.

A la mateixa carta, l’alcalde proposa una aportació “d’entre 10 i 100 euros, a fer efectiva a finals del mes d’abril coincidint amb el cobrament de la corresponent nòmina”. Concretament es proposen dues entitats per fer les donacions: la delegació del Baix Llobregat de la Creu Roja i Càritas interparroquial Sant Vicenç dels Horts, com a exemple d’entitats “referents en les actuacions contra la Covid-19” a la ciutat. També es té en compte que la Creu Roja i Càritas són entitats d’interès públic i les donacions que s’hi fan són desgravables a la declaració de l’IRPF.

Suport imprescindible de les entitats solidàries

El consistori destaca la feina “d’altres entitats que durant tot l’any contribueixen a la cohesió del teixit social al nostre municipi” i anima a tenir-les també en compte a l’hora de fer donacions. “Sense el seu suport”, diu l’alcalde a la carta, “algunes de les accions que hem portat a terme i que han garantit les necessitats bàsiques als nostres veïns i veïnes més vulnerables, haurien estat més dificultoses o impossibles”. La invitació a la solidaritat que ha rebut el personal municipal deixa clar que “l’aportació econòmica a una causa com aquesta és un assumpte totalment personal” i “voluntari”.

Al marge de la carta adreçada a la plantilla, l’alcalde destaca “la feina excel·lent que estan fent les treballadores i els treballadors municipals en condicions difícils, ja sigui de manera presencial o teletreballant” i justifica aquesta invitació a la solidaritat “perquè el personal públic és dels pocs col·lectius professionals que pot estar tranquil per la continuïtat de la seva feina i, dins les possibilitats personals i familiars de cadascú, podem fer pinya amb les entitats socials per ajudar qui més ho necessita” . “Aquesta invitació a la solidaritat s’ha fet a la plantilla i als càrrecs públics municipals, però s’adreça a tothom qui pugui i vulgui col·laborar” , diu Miguel Comino. “De vegades volem ajudar, no sabem on adreçar-nos i la resposta la podem trobar ben a prop”.

 

Last update 30.04.2020 | 12:01