|
 

L'Ajuntament es prepara per a la tornada progressiva al treball presencial, prevista per dilluns 4 de maig

Dijous, 30 d'abril de 2020 a les 17:52

• Es continuarà potenciant el treball a distància de la majoria de personal públic però diversos col•lectius s’incorporaran físicament a la feina a partir de dilluns

• A més de la Foneria, oberta tot l’estat d’alarma, també es podrà accedir a la Casa de la Vila i el Molí dels Frares, en horari de 9 a 14 h

• Es lliuraran mascaretes higièniques a tot el personal i a la ciutadania que hagi d’accedir als edificis perquè no pugui fer les gestions telemàticament

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ja es prepara per la tornada progressiva al treball presencial. Dimarts es va tancar el protocol d’actuació, realitzat pel Comitè de Seguretat i Salut Laboral i avui dijous s’ha publicat el decret per tirar-lo endavant. Es continuarà potenciant el treball a distància de la majoria de personal públic però diversos col·lectius s’incorporaran físicament a la feina a partir de dilluns.
El regidor de Recursos Humans i de Seguretat Ciutadana, Juan Ramon Torres , ha fet una crida " a la responsabilitat individual, tant del personal públic com de la ciutadania que hagi d'accedir als edificis municipals, perquè encara ens trobem en una fase crítica en la que no podem abaixar la guàrdia ". I ha afegit: " Des de l'Ajuntament hem posat totes les mesures organitzatives i preventives, acordades amb el Comitè de Seguretat i Salut Laboral, per tornar progressivament al treball presencial i vetllar per la seguretat de tothom ".

Us resumim a continuació els punts més destacats del document, que podeu consultar íntegre a través d’ aquest enllaç

 

1. Es continua potenciant el treball a distància entre la majoria del personal públic de l'Ajuntament


2. A partir de dilluns, estaran oberts 3 edificis municipals, de 9 a 14 h:

o  Casa de la Vila

o Molí dels Frares

o Foneria

Serveis Municipals ja està netejant i desinfectant aquests i altres edificis, com ara el magatzem municipal. I es netejaran i es desinfectaran els espais de treball freqüentment, amb especial atenció les zones de confluència i ús comú (lavabos, zones d'espera, punts d'informació i llocs on es realitzi atenció a el públic). S'utilitza lleixiu diluïda, aigua oxigenada o alcohol i altres productes eficaços contra aquest virus.


3. El personal que, progressivament, torna a la feina és:

o Servei de Consergeria d’edificis municipals . De les dependències municipals de l’Ajuntament (pl. de la vila, núm. 1), l’edifici municipal de la Foneria (Cr. del Claverol, núm. 6-8) i l’edifici del Molí dels Frares (pl. del Molí, s/n.), 1 conserge presencial pel matí de 9 a 14 h. La resta de personal públic a disposició del cap o responsable.

o Servei de consergeria de les escoles públiques. Tot el personal adscrit al servei realitzarà presencialment una revisió setmanal del centre escolar, comunicant al cap d'educació quin és l’estat de manteniment i conservació, les tasques i treballs realitzats.

o Servei de neteja. Tot el personal adscrit al servei realitzarà presencialment la seva tasca segons el calendari elaborat per garantir la neteja diària dels centres de treball oberts, més intensament aquells llocs de treball que siguin ocupats de manera presencial.

o Brigada Municipal. Tot el personal adscrit al servei realitzarà presencialment la seva tasca segons el calendari elaborat per garantir el manteniment i conservació de la via pública i els edificis municipals.

o Serveis administratius i tècnics dels diferents departaments i serveis públics. Tot el personal adscrit als serveis que no tingui els mitjans per treballar a distància o que vulgui realitzar treball presencial, podrà reincorporar-se al seu lloc de treball, prèvia comunicació al seu superior jeràrquic, que ho posarà en coneixement del departament de Recursos Humans.


4. Mesures destacades de prevenció:

o Formació específica on line en relació a la Covid-19

o Es lliurarà una màscara quirúrgica . No es permetrà l’entrada a dependències municipals ni al personal públic ni a la ciutadania que no porti mascareta, amb l'objectiu de reduir el risc de contagi de persones contagioses asimptomàtiques. Caldrà disposar de mascaretes per a la ciutadania que necessitin accedir a les dependències per a gestions que no es puguin realitzar per altre mitjà).

o En la mesura del possible, tots els centres de treball disposaran d’un termòmetre làser per controlar l’accés del personal públic i de la ciutadania. Les persones que presentin símptomes temperatura superior a 37,3ºC (febre) no se’ls permetrà l’entrada a les dependències.

o Es col·locaran mampares o altres sistemes de protecció en els llocs de treball amb atenció directa al públic.

o S'instal·larà cartelleria específica amb normativa i recomanacions a WC, sales de reunions, ascensors, passadissos...

o Es tancaran màquines expendedores de menjar i begudes

o Etc.

 

Last update 08.05.2020 | 12:54