|
 

Consulta el calendari de preinscripcions als centres educatius per al curs 2020-2021

Dilluns, 11 de maig de 2020 a les 16:32
  • Per a infantil, primària i ESO serà entre el 13 i el 22 de maig, i per al batxillerat serà del 27 de maig al 3 de juny
  • Els tràmits s’hauran de fer per via telemàtica, tot i que s’habilitarà un servei d’atenció presencial per a les famílies que no disposin dels mitjans necessaris

Entre el 13 i el 22 de maig es podrà realitzar la preinscripció escolar per als ensenyaments de primer cicle d’educació infantil (escoles bressol), segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria (ESO). Així ho ha confirmat el departament d’Educació de la Generalitat, que a més ha especificat que els tràmits s’hauran de fer preferiblement de manera telemàtica.

Al web municipal hi ha habilitat l’apartat Matricula’t a Sant Vicenç dels Horts amb tota la informació sobre el procés i els centres educatius del municipi. La regidora d’Educació, Patrícia Higueras, ha explicat que “serà una preinscripció excepcional però hem de garantir que les famílies tinguin tota la informació i ajuda possible per fer-la, per això des del consistori donarem suport a tot el procés i acompanyarem a tothom qui ho necessiti” .

 Com s'ha de fer la preinscripció?

De fet en el cas del segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria, el tràmit es podrà fer completament online, a través del portal de preinscripció ( http://queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio/ ). En el cas de les famílies que hagin de fer prescripció per les escoles bressol municipals , s’establirà també un mecanisme telemàtic per facilitar que es pugui fer tot el tràmit online.  Pots consultar els passos a seguir per fer la preinscripció telemàtica de les escoles bressol municipals al document adjunt “Com realitzar la preinscripció de les escoles bressol municipals 2020-2021” que trobaràs a http://www.svh.cat/municipi-per-temes/educacio/escoles-bressol-municipals-ebm/ .

 En cas de no poder-ho fer telemàticament...

Aquelles famílies que no disposin dels mitjans per dur a terme el procediment telemàtic, podran lliurar les sol·licituds de manera presencial del 19 al 22 de maig, inclòs. En el cas del segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria, s’haurà de fer presencialment al centre educatiu demanat en primera opció. En el cas de les escoles bressol municipals, les sol·licituds presencials s’hauran de fer a la Oficina Municipal d’Escolarització

En el cas de les escoles bressol municipal, per lliurar les sol·licituds presencialment serà imprescindible demanar cita prèvia al telèfon 93 656 98 26 del Departament d’Educació de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, de dilluns a divendres de 9 a 14 h. En el cas de segon cicle d’educació infantil, primària i ESO, caldrà trucar al centre escollit en primera opció.

 Quan s'ha de formalitzar la matrícula?

Els alumnes de 2n cicle d’educació infantil, primària i ESO podran formalitzar la matrícula del 13 al 17 de juliol. En el cas del primer cicle d’educació infantil, serà entre el 17 i el 23 de juny.

 Calendari dels ensenyaments postobligatoris

La preinscripció dels ensenyaments postobligatoris es podrà fer:

  • Batxillerat : del 27 de maig al 3 de juny
  • Cicles formatius de grau mitjà i d’arts plàstiques i disseny : del 2 al 8 de juny
  • Cicles formatius de grau superior i d’arts plàstiques i disseny : del 10 al 17 de juny

Els alumnes de batxillerat podran fer la matrícula del 8 al 14 de juliol –els pendents de l'avaluació de setembre, del 7 al 10 de setembre. Els dels cicles de grau mitjà i grau superior d’FP i d'arts plàstiques i disseny, entre l’1 i el 7 de setembre-.

 Si tens dubtes, aquí trobaràs tota la informació

Podeu trobar més informació sobre el calendari del procés de preinscripció, la documentació a aportar en la preinscripció i els criteris de prioritat a la pàgina http://queestudiar.gencat.cat/es/preinscripcio/ .

Per a aclariments o dubtes, l’Ajuntament també té en marxa l’atenció telemàtica de l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME). Les consultes a l’OME es poden adreçar a:

  • educacio@svh.cat
  • 93 656 98 26, de 9.30 a 13.30 h

 Coneixes els centres vicentins?

Us recordem que podeu conèixer els projectes educatius de les escoles i instituts a través de les seves adreces web. Aquí podeu consultar el recull

Last update 11.05.2020 | 17:54