|
 

Sant Vicenç en Xarxa dona per tancada la confecció de mascaretes d'ús no professional, que ha arribat a més de 7.000 unitats

Dilluns, 11 de maig de 2020 a les 14:43

· L’Ajuntament agraeix la feina de les persones voluntàries i totes les donacions realitzades per combatre la Covid-19

· Aquesta xarxa, coordinada pel Consistori, continua treballant per atendre les necessitats de la població

La xarxa de suport Sant Vicenç en Xarxa dona per tancada la confecció de mascaretes d’ús no professional, que ha arribat a més de 7.000 unitats. Amb l’arribada de mascaretes quirúrgiques a les farmàcies i l’obertura d’alguns establiments amb cita prèvia, aquesta xarxa n’ha detectat una disminució de la demanda per part de la població. Això, sumat a l’estoc de material de què disposa la xarxa, fa que no sigui necessari continuar amb la confecció d’aquests elements de protecció.

L’Ajuntament agraeix totes les donacions que s’han fet des de l’inici de la crisi sanitària, així com la feina desenvolupada per Sant Vicenç en Xarxa, que també s’ha encarregat de distribuir tot el material entre les persones que més ho necessiten.

La xarxa de suport, coordinada pel Consistori, continua treballant per atendre les necessitats de la població, com ara fent la compra a les persones grans o repartint material i dossiers escolars, entre moltes altres.

Per a qualsevol demanda, es pot trucar al telèfon de Sant Vicenç en Xarxa (648 19 59 54), de dilluns a divendres de 9 a 16 h. Per fer-se voluntari/-ària, s’ha d’escriure un correu a santvicencenxarxa@gmail.com

Material en estoc

‘Sant Vicenç en Xarxa’ recorda que disposa de mascaretes per atendre les demandes que puguin sorgir i que també les entitats veïnals en tenen. D’altra banda, algunes persones a títol individual continuaran confeccionant mascaretes. A més, personal i voluntariat de Protecció Civil han repartit mascaretes a les entrades de les estacions de FGC i a les principals parades de bus. I la setmana passada l’Ajuntament va rebre una partida de 4.200 mascaretes quirúrgiques de part de la subdelegació del Govern espanyol a Barcelona.

La regidora de Participació, Paqui Capellades , ha destacat “ el treball en equip de personal municipal i dels voluntaris i voluntàries, així com de les persones que han donat material, tot amb l’objectiu de lluitar contra la Covid-19 ”. I ha afegit: “La ciutat de Sant Vicenç dels Horts pot sentir-se molt orgullosa de la solidaritat que està demostrant la ciutadania i el teixit associatiu”.

Circuït de confecció i repartiment

En tot aquest procés, han intervingut les persones voluntàries de Sant Vicenç en Xarxa, tant les que fan les mascaretes (“Grup de Mascaretes Solidàries SVH”) com les que les reparteixen, l'Ajuntament i les associacions de veïns i veïnes.

El circuit que s’ha seguit ha estat el següent:

  • El personal de l’Ajuntament rebia les trucades dels vicentins i les vicentines que necessitaven les mascaretes i emetia la petició a les associacions veïnals, un dels agents que integra Sant Vicenç en Xarxa
  • Les persones voluntàries implicades a Sant Vicenç en Xarxa feien arribar el material de confecció necessari a un grup de més de 50 dones cosidores
  • Es confeccionaven les mascaretes, d’ús no professional, per a persones adultes i infants. Se n’han fet també d’inclusives.
  • El voluntariat de la xarxa de suport recollia les mascaretes i les distribuïa a les associacions veïnals i a serveis del municipi que continuaven oberts, com ara Serveis Socials o el Rebost Solidari.
  • Les associacions veïnals repartien les mascaretes solidàries als punts de necessitat de cada barri i també feien bustiades per a aquelles persones que no podien sortir de casa.

Les mascaretes solidàries són un recurs més per autoprotegir-se i evitar possibles contagis de coronavirus, però no són aptes per a personal sanitari ni de serveis socials, ja que no són homologades.

Ciutadania a títol particular, entitats, empreses... han fet donacions a ‘Sant Vicenç en Xarxa’ de diferent material per confeccionar mascaretes. A banda, també hi ha hagut persones que han fabricat mascaretes de pantalla o d’altres materials per a les residències de gent gran.

Last update 11.05.2020 | 18:29