|
 

Sant Vicenç dels Horts contra la LGTBI-fòbia

Dijous, 14 de maig de 2020 a les 13:16
  • Actualitat LGTBI, conversa amb Sandra Zambrano i un concurs a Tik Tok: l’entitat Dona’t Vida trasllada la reivindicació a les xarxes socials pel 17M.
  • La Biblioteca Les Voltes edita una guia de recursos digitals sobre identitat de gènere i diversitat sexual i l’Espai Jove La Capella farà un col·loqui amb Victor Panicello sobre l’obra ‘Nunco lo hubiera dicho’.

Sant Vicenç dels Horts es prepara per commemorar el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia, que tindrà lloc el proper 17 de maig. A causa de l’excepcionalitat del moment, les activitats per reivindicar la lluita pels drets de les persones LGTBI i per acabar amb qualsevol violència o discriminació envers el col·lectiu s’hauran de realitzar de manera telemàtica.

En aquest sentit, la regidora d’LGTBI, Maria Peláez , remarca: “La crisi per la Covid-19 no ens pot obligar a fer passes enrere en matèria d’igualtat i no discriminació. El compromís vicentí amb el col·lectiu LGTBI és total i s’ha de visibilitzar sempre” . Peláez afegeix que: “moltes persones LGTBI s’han pogut veure especialment afectades pel confinament, des del Consistori i les diferents administracions hem de vetllar perquè puguin ser ateses i garantir el seu benestar” .

 

Activitats on-line en clau vicentina

L’entitat Dona’t Vida ha preparat tres activitats a les xarxes socials per reivindicar i fer visible la realitat LGTBI:

  • Concurs de Tik Tok Unim les nostres mans contra LGTBI-fòbia , del 17 al 31 de maig , podeu enviar vídeos tot imitant al vostre referent LGTBI preferit. A través del c/e asdonessvh.io@gmail.com o, per privat al compte d’Instagram @donatvidasvh , de l’1 al 15 de juny votacions. El 28 de juny tindrà lloc el lliurament de premis, que consistiran en algun article de fotografia o val per a una sessió fotogràfica, gràcies a la col·laboració de Photoprix.
  • Conversa a Instagram amb a defensora dels Drets Humans Sandra Zambrano . Diumenge 17 de maig, a les 19 h . Zambrano parlarà sobre la realitat LGTBI a Hondures.
  • Col·loqui a Instagram sobre l’actualitat i cultura LGTBI . Dimecres 20 de maig, a les 19.30 h , a l’Instagram de Dona’t Vida ( @donatvidasvh ).
A més a més, la Biblioteca Les Voltes ha editat una guia de recursos digitals per treballar el respecte i la inclusió de les diferents identitats de gènere i la diversitat sexual. La podeu consultar aquí . El personal de Les Voltes també ha publicat un recull dels recursos LGTBI d'e-Biblio: pel·lícules, obres divulgatives i novel·les. Hi podeu accedir aquí .
 
Finalment, l’Espai Jove La Capella proposa una conversa per directe d’Instagram amb Víctor Panicello , autor del llibre Nunca lo hubiera dicho Dilluns 18 de maig a les 17 h al canal d’Instagram de l’Espai Jove La Capella ( @espailacapella ). Aquest llibre recull els testimonis d'un grup de joves del col·lectiu LGTBI del Centre LGTBI de Barcelona: Casal LAMBDA i és el resultat d'un projecte de creació conjunta entre el grup de joves i l'escriptor. Podeu consultar més informació sobre l’autor i el projecte aquí .
 
Declaració Institucional contra la LGTBI-fòbia

També és previst presentar una Declaració Institucional contra la LGTBI-fòbia al Ple de maig, a través d’un Manifest Institucional promogut per les entitats que conformen el Consell Nacional LGTBI i la Xarxa Catalana de Serveis d’Atenció Integral.

El manifest, reivindica “de manera molt especial” la salvaguarda dels drets de les persones del col·lectiu LGTBI en el context actual; “sigui en les situacions de confinament, sigui en els espais públics o un cop (el confinament) finalitzi”. El Consell Nacional LGTBI es compromet a engegar una “especial atenció i seguiment” de totes les situacions de vulnerabilitat perquè el col·lectiu “no en surti ni sanitàriament, ni laboralment, ni socialment damnificat”.

 

Atenció telemàtica al col·lectiu LGTBI


Davant de qualsevol consulta o urgència relacionada amb vulneració dels drets i delictes d’odi, es pot contactar amb diversos serveis:

  • Per a urgències, amb l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) de la comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Vicenç dels Horts: 93 567 58 20 . Presten servei les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any.
  • Per a emergències, truqueu al telèfon gratuït 112 .
  • Davant dubtes, suggeriments o assistència jurídica i psicològica, l’Observatori Contra l’Homofòbia de Catalunya manté l’atenció telemàtica de dilluns a divendres d’11 a 12 h, trucant al telèfon 699 901 651 o enviar un correu a coordinacio@och.cat . Alhora, continua operatiu el servei de denúncies en línia davant qualsevol tipus d’agressió LGTBI-fòbica.
  • El SAI del Baix Llobregat manté l’atenció telemàtica a través del correu electrònic sai@elbaixllobregat.cat . Compta amb el suport del Col·legi de Psicologia de Catalunya, per poder prestar acompanyament a les persones LGTBI que puguin patir una situació d'angoixa a causa del confinament. També es pot contactar amb el SAI Central de la Generalitat: arealgbt.tsf@gencat.cat .
  • També podeu contactar amb el Centre LGTBI de Barcelona a través del correu electrònic info@centrelgtbibcn.org per a qualsevol consulta o petició.
Last update 14.05.2020 | 14:27