|
 

Junta Local de Seguretat sobre la gestió de l'estat d'alarma a Sant Vicenç dels Horts

Dimarts, 19 de maig de 2020 a les 17:16

• L’alcalde, Miguel Comino, ha presidit aquest matí la sessió, en què també ha participat el subdelegat del Govern d’Espanya a Barcelona, Carlos Prieto
• L’òrgan posa de manifest la bona coordinació dels diferents cossos (Policia Local, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil) en la lluita contra la COVID-19

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, ha presidit aquest matí la Junta Local de Seguretat, que s’ha dut a terme de manera telemàtica i que ha comptat amb la intervenció del subdelegat del Govern d’Espanya a Barcelona, Carlos Prieto; del representant de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, Martí Rovira; del regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Ramón Torres, i de representants dels diferents cossos de seguretat (Policia Local, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil). La Junta ha tractat sobre la gestió de l’estat d’alarma a Sant Vicenç dels Horts, on tots els cossos s’han coordinat per garantir, davant condicions extremes, la seguretat de la ciutadania.
L’òrgan ha posat de manifest la bona coordinació dels diferents cossos (Policia Local, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil) en la lluita contra la COVID-19, que encara continuarà en les fases de desconfinament.

Paper clau de la Policia Local
En aquest sentit, l’Ajuntament ha destacat el paper de la Policia Local durant els dos primers mesos de crisi sanitària, que ha redoblat esforços per informar a la ciutadania sobre les mesures de prevenció de cada moment, com per exemple, els casos autoritzats en què es podia circular i les distàncies mínimes necessàries per evitar contagis.
Comino agraeix la implicació de la Policia Local des del primer dia, tot destacant que “ha intervingut en dispositius d’emergència sanitària i els ha liderat, esdevenint un cos clau a l’hora de garantir la seguretat de la ciutadania” . I ha afegit: “A més, la Policia Local també ha ajudat a mantenir l’ànim de la població amb accions de reconeixement al personal sanitari i amb felicitacions als nens i nenes pel seu aniversari. Després de jornades molt dures, les patrulles també ha passat per diferents carrers amb les seves sirenes en senyal d’agraïment al civisme del conjunt de veïns i veïnes, demostrant la seva vocació de servei ciutadà i de proximitat”.
La Junta d’avui ha estat la tercera del mandat, després de la del 25 de setembre de 2019 i la del 14 de febrer de 2020.

 

Last update 19.05.2020 | 18:40