|
 

L'Ajuntament destina 1,5 milions d'euros en dos mesos a contenir el virus i protegir les persones més vulnerables

Dijous, 21 de maig de 2020 a les 10:51

En dos mesos, des de l’estat d’alarma del 14 de març, l’Ajuntament ha destinat 1,5 milions d’euros a fer front als efectes de la COVID-19. La despesa s’ha centrat especialment en contenir el virus i protegir els col•lectius més vulnerables. Així, per exemple, els primers dies el Consistori es va fer càrrec de les beques menjador perquè, malgrat el tancament dels centres educatius, els infants beneficiaris continuessin rebent el seu àpat diari. També es va garantir el servei de càtering a les persones grans que vivien soles amb motiu del tancament dels centres de dia.

Mireia Vergés , regidora Serveis Socials i Gent Gran, explica que “durant la crisi sanitària, hem prioritzat la protecció de les persones més vulnerables, especialment la gent gran i les famílies amb pocs recursos. I ho continuarem fent per garantir que ningú es quedi enrere” . La també titular d’Espai Públic i Serveis Municipals, ha assegurat que “ també es continuaran doblant esforços en la neteja de l’espai públic i dels edificis municipals”.

Replantejament de contractes

La lluita contra el coronavirus ha estat possible, en gran part, gràcies al replantejament dels diversos serveis municipals contractats, feines que han suposat una despesa total d’1.161.543 €. Així, d’una banda, s’han pogut mantenir els contractes municipals, de manera que 184 persones han evitat l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO). I a més s’han centrat esforços en les tasques més necessàries, com per exemple la desinfecció de la via pública a tots els barris i diferents edificis municipals.
Altres serveis que s'han garantit, via telemàtica, per l'evident urgència i la necessitat de poder-los oferir, són l'atenció psicològica a joves, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones o la Mediació Ciutadana, entre molts altres.

Desinfecció de residències

D'altra banda, s'està destinant un total de 392.086,40 € a diverses necessitats com ara, com ara desinfectar les residències de gent gran (Sophos i Primitiva Barba) i del centre Can Pujador.
Dins d’aquesta partida, també s’han assumit les ajudes de les persones que encara no havien cobrat expedients de regulació. I es compensaran els diners que l’Ajuntament deixa d’ingressar per l’exempció de taxes als establiments que no han pogut obrir (terrasses, mercat setmanal, mercat de pagès...).

Acord de ciutat

Implementat aquest primer pla de xoc, el Govern Municipal treballa per assolir un gran acord de ciutat amb els grups municipals i entitats socials i econòmiques, centrat en el rescat social i en la reconstrucció de l’economia.
Totes les accions del pla de xoc es coordinen telemàticament des del Comitè d’Emergència Municipal, encapçalat per l’alcalde, Miguel Comino, i format per personal de diferents departaments, els quals alhora estan connectats amb entitats, associacions, empreses... que viuen el dia a dia de l’emergència.

Last update 21.05.2020 | 11:14