|
 

Deu dies de dol oficial en memòria de les víctimes de la Covid-19

Dimarts, 26 de maig de 2020 a les 19:48

· El Consell de Ministres l’ha declarat avui, un cop tot el territori espanyol es troba al menys a la fase 1 de la desescalada
· Les banderes de la Casa de la Vila continuaran onejant a mig pal durant tot aquest període i demà a les 12 h es guardarà un minut de silenci

El Consell de Ministres ha declarat avui deu dies de dol oficial en memòria de les víctimes de la Covid-19. Es tracta del període de dol més llarg de la recent etapa democràtica d’Espanya i s’inicia quan ja tot el territori espanyol es troba al menys a la fase 1 de la desescalada. Començarà a les dotze d’aquesta mitjanit i s’allargarà fins al dissabte 6 de juny.

Per aquest motiu, durant aquests dies les banderes de l’edifici consistorial continuaran onejant a mig pal en record de totes les persones que han mort durant la crisi sanitària. A més, demà es fa una crida a tota la ciutadania a guardar un minut de silencia a les dotze del migdia.

L’alcalde de la ciutat, Miguel Comino , s’ha adreçat especialment a les famílies, a qui trasllada públicament “ el sentiment de condol de tot Sant Vicenç dels Horts i tot el nostre ànim” . L’alcalde també ha volgut enviar a tota la ciutadania “un missatge d’esperança, fent-vos saber que l’Ajuntament estarà al costat de qui més ho necessita i que no deixarem a ningú enrere; treballarem conjuntament amb la resta d’administracions per superar, entre totes i tots, les dificultats d’aquesta nova etapa” .

Acte d’homenatge

D’altra banda, quan les mesures sanitàries i de seguretat ho permetin, el Consistori organitzarà un acte d'homenatge a totes les persones que ens han deixat durant la crisi de la Covid-19 i que, per les restriccions de l'estat d'alarma, no han pogut ser acomiadades per les seves famílies. S'oficiarà un acte civil en el qual s'instal·larà una placa i que comptarà amb totes les confessions religioses que ho desitgin.
Ja el ple municipal d’abril es va obrir amb una declaració institucional en homenatge a les persones mortes a conseqüència de la Covid-19.

Last update 26.05.2020 | 20:15