|
 

L'Ajuntament condemna l'assassinat masclista d'una dona a Esplugues de Llobregat

Dissabte, 30 de maig de 2020 a les 19:19
  • La violència masclista torna a sacsejar la nostra comarca, i especialment a aquesta localitat veïna que ja va patir un cas de feminicidi a principis d’any

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home acusat de matar la seva parella, una dona de 51 anys, a la ciutat d’Esplugues de Llobregat. El cos policial l’estava buscant des d’aquest matí, quan ha rebut un avís des de l’immoble on s’ha produït l’assassinat, al barri de Can Vidalet. La dona, que era de Viladecans, havia llogat una habitació en aquest pis i un dels companys d’immoble hauria estat qui ha avisat del tràgic succés a la policia. La seva parella s’havia fugat i al final ha estat detinguda a Badalona unes hores més tard.

La dona hauria estat brutalment agredida per la seva parella un any abans, i va haver de ser atesa a l’Hospital Clínic de Barcelona, però aleshores va refusar denunciar a l’home. Aquest feminicidi torna a sacsejar aquesta població del Baix Llobregat, després que la Nit de Reis d’enguany un home va matar la seva filla i la seva parella.

La mort d'aquesta dona seria el vintè cas de violència masclista ocorregut a Espanya en els primers mesos d'aquest any i la 1.052 des de 2003, quan van començar a comptabilitzar-se de manera oficial. També seria la cinquena víctima per violència masclista a Catalunya. L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts condemna enèrgicament aquest tràgic succés.

Contra la violència masclista, que no ens aturi el confinament

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i la Diputació de Barcelona recorden que les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista i tota la ciutadania tenen a disposició, malgrat el confinament, diferents serveis telefònics d’atenció i emergència. Són:

• El 900 900 120. És gratuït, confidencial i presta atenció les 24 h del dia davant de qualsevol tipus de violència masclista.
• Alhora, si sospiteu que alguna dona o infant del vostre entorn està patint violència, truqueu el 112.
• També podeu trucar a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Vicenç dels Horts (93 567 58 20) o a Serveis Socials (93 672 2311).
• El Servei de Primera Acollida del SIAD municipal atén consultes preferiblement per correu electrònic. Podeu enviar un correu a igualtat@svh.cat o atencioaladona@svh.cat indicant el nom i cognoms, el telèfon de contacte i el motiu de la consulta. També podeu trucar al telèfon 673 730 782 de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 16 a 18 h.
• A nivell comarcal, el telèfon del SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat és el 93 557 24 20.

 

Last update 30.05.2020 | 19:24