|
 

Obertes dues noves convocatòries d'ajudes al lloguer de l'habitatge habitual

Dimarts, 2 de juny de 2020 a les 16:19
  • Fins el 3 de juliol es pot sol·licitar un ajut específic per a persones grans i un ajut de caràcter general per contribuir al pagament de les mensualitats del contracte de lloguer

L’Oficina Local d’Habitatge ofereix informació i assessorament sobre diversos recursos que té la població per accedir a un habitatge, i en concret darrerament sobre dues noves ajudes. S’han obert noves convocatòries d’ajuts al pagament del lloguer de l‘habitatge habitual, una dedicada específicament per a persones grans i una altra per a la ciutadania en general. El termini de presentació de sol·licituds és fins al 3 de juliol de 2020.

La regidora d’Habitatge Social, Maria Peláez , ha explicat que “tant l’Ajuntament com altres administracions estem oferint diverses ajudes a la població, i en aquest cas en tenim diverses sobre habitatge. Així, a Sant Vicenç dels Horts disposem d’un servei de molta qualitat que és l’Oficina Local d’Habitatge, que dona suport a totes les persones que ho necessitin” .

1. Ajudes per a persones grans

Les poden sol·licitar les persones físiques en que l’any natural de la convocatòria tinguin 65 anys o més, i siguin titulars d’un contracte d’arrendament que constitueix la seva residència habitual i permanent. Per accedir-hi la unitat de convivència ha de tenir uns ingressos no superiors a 2,83 vegades l’ Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) .

Import de la subvenció:

La quantia mensual de la subvenció es determina per la diferència entre l’import del lloguer (lloguer concertat) i l’import que s’hauria de pagar (lloguer just). Es considera lloguer just l’import que hauria de pagar la persona arrendatària per no superar el 20% o el 30% dels seus ingressos, en funció que aquests siguin inferiors o superiors a 0,94 vegades l’IRSC, ponderat. El lloguer mensual no pot superar els 750 euros.

Com sol·licitar-ho?

Presencialment, demanant cita prèvia al SIAC (93 6022150 o 93 6561551).

 

2. Ajudes a la ciutadania en general

Les poden sol·licitar les persones físiques titulars d’un contracte d’arrendament que constitueix la seva residència habitual. Els ingressos anuals de la unitat familiar han de ser iguals o superiors a 0,6 vegades l’IRSC (4780,63 €), i estar al corrent de pagament de les rendes.

Import de la subvenció:

La quantia de la subvenció serà del 20% de l’import de la renda de lloguer anual quan l’esforç per pagar el lloguer sigui igual o inferior al 30% dels seus ingressos; del 30% de l’import de la renda de lloguer anual quan l’esforç per pagar el lloguer sigui superior al 30% i inferior al 40% dels ingressos; i del 40% de l’import del lloguer anual quan l’esforç per pagar el lloguer sigui igual o superior al 40% dels ingressos. El lloguer mensual no pot superar els 750 euros.

Com sol·licitar-ho?

Per internet, a aquesta adreça .

Recordeu que prèviament a la presentació de la sol·licitud telemàtica cal donar-se d’alta amb identificació electrònica. Per donar-se d’alta es pot fer en aquest enllaç: https://idcatmobil.seu.cat/
Per qualsevol problema durant el procés de registre, trobareu assessorament en tràmits telemàtics trucant al telèfon 930 267 225. Per a més informació podeu contactar amb l’Oficina Local d’Habitatge escrivint un correu electrònic a habitatge@svh.cat

 

Last update 02.06.2020 | 16:30