|
 

El govern municipal reforça el Servei d'Orientació Laboral per atendre les persones afectades per la crisi sanitària

Dimarts, 9 de juny de 2020 a les 12:18
  • Fins a finals d’any el servei ubicat al Molí dels Frares comptarà amb més recursos, atès l’augment de persones desocupades que ha derivat de l’estat d’alarma

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts reforçarà el Servei Local d’Ocupació durant els propers mesos, en un context on diversos veïns i veïnes han perdut la feina per culpa de la crisi sanitària. En concret es destinaran més recursos al Servei d’Orientació Laboral, ubicat al Molí dels Frares, per poder realitzar més atencions i assessorament a les persones que busquen feina.

El regidor de Promoció Econòmica, Xavi Gómez , ha explicat que “ fem un pas més per reforçar els serveis d’atenció a les persones, en un moment on molts veïns i veïnes necessiten suport. El Servei Local d’Ocupació ajudarà a reconduir la trajectòria laboral de qui ho necessiti, i en paral·lel seguirem treballant per enfortir el teixit empresarial de la ciutat i crear més oportunitats de feina ”.

Adhesió a la XALOC

De fet el consistori ja fa temps que està duent a terme una millora del servei, i ja el passat més de febrer es va aprovar l’adhesió a la Xarxa XALOC d’Intermediació Laboral que la Diputació de Barcelona posa a disposició de tots els ajuntaments. Aquesta xarxa és una oportunitat per aprofitar un entorn d’intermediació laboral que permet garantir que les persones desocupades del municipi tinguin més opcions de trobar el lloc de treball que desitgen. Amb el nou reforç del servei, es podrà atendre a més persones i realitzar l’entrevista inicial per incorporar-les a la xarxa XALOC.

Un cop donades d’alta, disposen d’una pàgina web amb les ofertes que gestionen els Serveis Locals d’Ocupació de tota la província, que permet a les persones que busquen feina accedir a les ofertes, inscriure-s'hi i fer-ne el seguiment, i a les empreses difondre les vacants i trobar personal per cobrir-les. A més, també s’organitzen accions formatives que permeten millorar el currículum i les aptituds als usuaris i usuàries, millorant així la seva ocupabilitat.

Last update 10.06.2020 | 13:39