|
 

L'Ajuntament aprova la continuïtat del Servei d'Atenció Domiciliària

Divendres, 12 de juny de 2020 a les 09:31
  • Malgrat la suspensió de terminis decretat per l’estat d’alarma, el consistori ha decidit garantir aquest servei bàsic per a persones que, per raó d'edat, dependència o discapacitat tenen limitada l'autonomia. A més, arran de les noves demandes s’ha ampliat també el servei d’atenció

La Junta de Govern ha aprovat la continuïtat del Servei d’Atenció Domiciliària per un màxim de 9 mesos més, fins que es faci l’adjudicació del nou contracte. Es tracta d’un servei essencial i obligatori que gestiona l’Ajuntament a través del departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat, i periòdicament licita un contracte de serveis amb la finalitat de disposar de forma continuada d’un equip de professionals amb la capacitat i solvència requerides per garantir la correcta prestació del servei públic.

Els serveis d'atenció domiciliària ofereixen a les persones beneficiàries atenció a les necessitats de la llar i també a la cura personal. L’equip professional realitza tasques domèstiques (suport a fer-se el llit, el menjar o netejar l’habitatge), i ajuda en la higiene personal i per vestir-se i desvestir-se, entre d’altres.

La regidora de Serveis Socials, Mireia Vergés, ha explicat que “el suport als col·lectius més vulnerables de la ciutat és un dels objectius clau del govern municipal. Així, garantim el servei bàsic d’assistència als domicilis i preparem de cara el proper any un nou contracte amb les millores necessàries, per fer front també a les conseqüències d’aquesta crisi de manera òptima”.
La suspensió dels terminis administratius provocat pel decret d’estat d’alarma ha impedit que el consistori hagi pogut enllestir el nou contracte, i s’ha decidit prorrogar l’actual per garantir el servei, i donades les noves demandes s’han ampliat un 15 % l’atenció.

D’aquesta manera el servei no s’interromp i s’ofereix atenció a les persones que, per motius d’edat, dependència o diversitat funcional tenen l’autonomia limitada i, per tant, la interrupció de l’assistència pot comportar un risc elevat per a la seva salut i benestar. A més, aquest col·lectiu és ara més vulnerable, ja que arran de la crisi sanitària s’ha evidenciat un increment de la demanda del servei.

 

Last update 12.06.2020 | 18:25