|
 

L'Ajuntament obté el Segell de transparència Infoparticipa amb la màxima puntuació

Dilluns, 15 de juny de 2020 a les 16:21
  • Aquesta distinció, promoguda per la Universitat Autònoma de Barcelona, avalua la qualitat de la comunicació que els consistoris ofereixen a la ciutadania a través dels webs municipals

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha estat distingit amb el Segell Infoparticipa a la Qualitat i Transparència de la Comunicació Pública, amb una nota de 100, la màxima possible. D’aquesta manera, es posa en valor la feina d’oferir a la ciutadania tota la informació relativa al funcionament del consistori, l’estat pressupostari, l’acció de govern i oposició i el retiment de comptes. Podeu consultar l’avaluació aquí

El Segell Infoparticipa és una iniciativa de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a través del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural, amb el qual ara hi col·laboren diversos centres universitaris de tot l’Estat. La seva feina consisteix, entre d’altres, a avaluar els webs municipals dels ajuntaments i determinar si la ciutadania té accés a diferent tipus d’informació, a més de manera accessible i entenedora. L’avaluació del web de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ( www.svh.cat ) ha conclòs que compleix amb tots i cada un dels indicadors de qualitat i transparència (en concret són 48 indicadors), i per tant que ha d’obtenir el Segell amb un 100%.

L’alcalde de la ciutat, Miguel Comino , ha explicat que “estem molt satisfetes i satisfets per haver aconseguit la màxima puntuació per segon any consecutiu. Aquest reconeixement ens ajuda a seguir treballant amb el rigor i la determinació amb què actuem, posant a disposició de la ciutadania tota la informació relativa a l’Ajuntament, amb total transparència. Pel govern el dret a la informació dels veïns i veïnes és bàsic i seguirem treballant per oferir comunicació pública de qualitat” .

Els indicadors del Segell revisen que s’ofereixi informació sobre diversos aspectes, com per exemple tota la relativa als regidors i regidores del consistori (currículum, declaració de béns, dades de contacte), l’estat dels comptes municipals, la contractació pública i l’atorgament de subvencions, els mecanismes de participació ciutadana existents i les vies per realitzar tràmits, entre d’altres.

Last update 15.06.2020 | 16:35