|
 

Aprovats els convenis amb les entitats socioeducatives per tirar endavant els casals d'estiu

Divendres, 26 de juny de 2020 a les 16:34
  • El Govern Municipal destina 35.000 euros d’ajudes al Casal Infantil i Juvenil El Quijote i a les fundacions Maria Auxiliadora, Bayt Al Thaqafa i Trab-or (Centre Diari Sant Josep)

La Junta de Govern Local ha aprovat els convenis de col·laboració amb les quatre entitats socioeducatiuves perquè aquestes puguin reforçar-se de cara a organitzar els seus casals d’estiu. En total, el Govern Municipal destinarà prop de 35.000 euros al Casal Infantil i Juvenil El Quijote i a les fundacions Maria Auxiliadora, Bayt Al Thaqafa i Trab-or (Centre Diari Sant Josep). D’aquesta manera, les entitats podran cobrir totes les despeses extres del casal d’estiu que s’han generat arran les mesures de prevenció i higiene per contenir la Covid-19.

Gràcies a les ajudes municipals, les entitats podran oferir més setmanes de casal, contractar més monitors i monitores per garantir les ràtios d’infants i intensificar les tasques de neteja i desinfecció.

La regidora d’Educació, Patrícia Higueras , ha recordat que “les entitats socioeducatives del municipi desenvolupen una tasca fonamental per incidir significativament en l’increment de l’èxit escolar i en la cohesió social, alhora que ajuden a minimitzar l’impacte de la crisi de la Covid-19 ”. En aquest sentit, Higueras ha agraït “l’esforç enorme que estan fent aquestes i d’altres entitats i empreses per dur a terme els casals d’estiu, de manera que cap infant es quedi sense activitats de lleure i formatives durant aquest estiu” .

La distribució de les ajudes és la següent:

• Fundació Maria Auxiliadora: 11.750 €
• Fundació Trab-or del Centre Diari Sant Josep: 10.250 €
• Casal Infantil i Juvenil El Quijote: 6.450 €
• Fundació Bayt Al Thaqafa: 6.250 €

Partida extra

A aquestes ajudes a les entitats socioeducatives, cal sumar la partida econòmica de Joventut destinada a casals d’estiu, que ascendeix a 51.212,82 euros. Part d’aquests diners es reserven per a l’organització de més casals a l’agost i al setembre. Algunes entitats ja tenen programades aquestes activitats per als propers mesos, però també es reserven diners per si sorgís algun casal més. Aquests diners també serviran per donar ajudes a altres entitats o empreses que organitzen casals d’estiu. Aquestes subvencions permetran que les famílies no vegin apujat el preu de cada casal, com a conseqüència de l’increment de despeses que comporta la Covid-19, per exemple, en temes de neteja i desinfecció.

D’altra banda, des de Serveis Socials municipals s’ha previst diverses ajudes per a les famílies per accedir als casals d’estiu i altres ajudes del curs 2020-2021. El termini per sol·licitar-les s’obre el 29 de juny.

Last update 26.06.2020 | 16:43