|
 

L'Ajuntament posarà en marxa diversos projectes socials i de promoció econòmica gràcies al suport de la Diputació de Barcelona

Dimarts, 30 de juny de 2020 a les 11:20
  • L’ens supramunicipal atorgarà finançament al consistori per dur a terme iniciatives en els àmbits de la cultura, l’esport, serveis socials, igualtat, salut i economia, entre d’altres

Sant Vicenç dels Horts es beneficiarà de les ajudes econòmiques que atorga la Diputació de Barcelona en el marc del Catàleg de suport als serveis i a les activitats locals per l'exercici 2020. L’Ajuntament ha presentat a l’ens supramunicipal un seguit de projectes pels quals en demana finançament, i d’aquesta manera la Diputació destinarà a la ciutat més de 360.000 euros perquè es puguin dur a terme. Es tracta de projectes de diversos àmbits els quals estaran finançats entre aquest any i el vinent.

L’alcalde, Miguel Comino , ha explicat que “ el consistori està treballant de manera exhaustiva per crear i implementar iniciatives que millorin la qualitat de vida del conjunt de la ciutadania. Per aquest motiu la concessió d’aquestes ajudes referma la gran feina que fan els treballadors i treballadores municipals i ens permetrà dur a terme projectes de reactivació social i econòmica ”.

Programes d’àmbit econòmic

Un dels blocs rellevants és el de promoció econòmica, ja que l’Ajuntament tirarà endavant moltes iniciatives per reactivar el teixit empresarial i fomentar l’ocupació en un context de crisi. Entre els projectes que rebran finançament hi trobem el de suport a les persones emprenedores i les empreses (90.000 euros), el servei d'intermediació laboral (29.000 euros), o el suport a la gestió professional de la Unió de Botiguers (5.000 euros).

Programes d’habitatge social

També hi haurà diverses polítiques públiques d’habitatge que rebran el suport de la Diputació. En destaquen el programa d'arranjaments d'habitatges (25.000 euros) i la reforma, condicionament i rehabilitació d'habitatges municipals o cedits (24.000 euros).

Promoció de la participació

Un altre dels eixos de l’acció del govern local és la participació ciutadana, fet pel qual s’ha sol·licitat suport per tirar endavant diversos projectes. Per exemple, s’atorgaran uns 6.000 euros per elaborar el Pla Municipal d'Interculturalitat i el Pla de Convivència i civisme.

Suport a la igualtat i al jovent

D’entre els projectes socials que rebran el finançament de la Diputació s’hi troben, per exemple, la dinamització en l’àmbit jove de la Capella i el Punt d’Informació Juvenil (6.000 euros), o la implementació de les polítiques de gènere del Pla d’Igualtat i d'accions LGTBI (8.000 euros).

Altres programes socials

Per últim, també destaquen les iniciatives pel foment de la igualtat d’oportunitats en diferents àmbits, com per exemple en l’esport amb les beques per a famílies amb risc d'exclusió (5.000 euros); en l’educació amb el projecte d’orientació i suport a les transicions educatives (8.000 euros); en l’àmbit de la cultura promovent l’organització del Ciutat en Vers (2.000 euros); en l’àmbit de la solidaritat amb el Pla Municipal d'Educació per al Desenvolupament 2020: Treballem Consciències (40.000 euros); i en l’àmbit de la salut, amb el projecte de sanitat ambiental (12.000 euros).

 

Last update 30.06.2020 | 11:25