|
 

L'Ajuntament prorroga el contracte de gestió del programa 'Valora't, entrena't i lidera el teu projecte'

Divendres, 3 de juliol de 2020 a les 09:04

La continuïtat de l’experiència formativa per quatre mesos més permetrà fomentar la inserció laboral de dones vicentines majors de 40 anys

La Junta de Govern Local del 25 de juny va aprovar la pròrroga de quatre mesos amb l’empresa Sconsultors Vallés Exportació SL, que s’encarrega de coordinar el programa Valora’t, entrena’t i lidera el teu projecte . Amb aquesta pròrroga, que tindrà un valor de 28.834 € i que estava prevista a la licitació del 2019, l’Ajuntament assegura la continuïtat del programa de formació per a la inserció laboral adreçada a dones.

La iniciativa Valora’t, entrena’t i lidera el teu projecte s’adreça a dones aturades de la ciutat, preferentment majors de 40 anys amb especials dificultats d’accés al mercat de treball per diferents motivacions (personals, familiars, formatives, d’abandonament de la professió...). Precisament la missió d’aquest programa de formació és treballar la recuperació d’hàbits i autoestima de dones aturades, l’aprenentatge de tècniques professionals i laborals i l’ampliació de perspectives reals d’inserció.

En la darrera edició, van participar-hi un total de 15 dones, de les quals 5 van trobar feina. Quasi la meitat de les dones que van formar part de l’experiència eren majors de 50 anys i, prop del 40%, es trobaven a l’atur des de feia més de 2 anys.


Quarta edició

Actualment, ja s’està treballant per redefinir i posar en marxa la quarta edició de l’experiència i és previst obrir-hi les inscripcions al juliol. En aquest sentit, María Peláez , regidora de Feminisme, assegura que “ara més que mai calen iniciatives com el Valora’t, entrena’t i lidera el teu projecte” . I afegeix: “És una oportunitat molt valuosa per a dones que han vist truncats els seus projectes professionals i que necessiten eines per passar de la teoria a la pràctica, retornant al món laboral” .

De la seva banda, Xavi Gómez , regidor de Promoció Econòmica, destaca “la importància de continuar treballant per acabar amb les altes taxes d’atur femení” . “A causa de la crisi socioeconòmica derivada de la Covid-19, moltes dones que ja es trobaven a l’atur ho tenen encara més difícil per reincorporar-se al mercat laboral: necessiten una empenta i fer-ho fomentant el seu apoderament emocional i ocupacional”, afegeix el regidor.

Last update 03.07.2020 | 09:11