|
 

L'Ajuntament convida a penjar la bandera sahrauí al balcó els propers 25 i 26 de juliol

Divendres, 24 de juliol de 2020 a les 15:23
  • Es tracta d’una acció simbòlica per mostrar el suport i compromís amb els nens i nenes sahrauís, que aquest any no han pogut venir a passar l’estiu a la ciutat

La crisi sanitària ha tingut un fort impacte també en els projectes de cooperació internacional. Un dels que s’han vist afectats és el de Vacances en Pau, en què moltes famílies vicentines hi participen cada any gràcies a l’entitat Sant Vicenç dels Horts amb el Sàhara. Aquest projecte fomenta l’acollida d’infants que viuen en camps de refugiats sahrauís, que venen a la nostra ciutat a passar les setmanes de més calor i realitzen activitats socioeducatives i d’oci.

Per tal de visibilitzar-lo i reivindicar el seu valor humanitari i educatiu, l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts convida a totes les famílies compromeses amb aquest projecte a penjar la bandera sahrauí als balcons aquest cap de setmana. La bandera també estarà penjada al balcó del Consistori. D’aquesta manera, se simbolitza el suport de la ciutat amb la iniciativa Vacances en Pau, i es recorda que durant aquests dies s’haguessin acollit els infants provinents d’aquesta zona del món.

El regidor de Solidaritat i Cooperació, Isidre Bautista , ha explicat que “ els nens i nenes sahrauís estan patint enormement les conseqüències de la COVID-19 i per això volem mostrar el nostre compromís amb el seu benestar. Des de l’Ajuntament continuem treballant per fomentar la millora de la seva qualitat de vida, tot desitjant que puguem acollir-los de nou l’estiu vinent ”.

El projecte Vacances en Pau, a més, té un component de reivindicació. Cada any s’organitza una manifestació per reclamar que es millorin les condicions de vida de les persones refugiades al , i que el govern espanyol assumeixi la responsabilitat política i jurídica sobre aquest territori que havia estat una colònia. Enguany, però, la manifestació no es podrà realitzar però des de l’organització del projecte s’anima a seguir reivindicant els drets humans i a denunciar la situació.

Cistella d’aliments per 60 euros

Davant la impossibilitat que els nens i les nenes sahrauís vinguin al municipi, l’entitat Sant Vicenç amb el Sàhara coordina un projecte que consisteix a apadrinar/amadrinar un infant amb diversitat funcional els mesos de juliol, agost i setembre. La família adquireix una cistella de productes de primera necessitat que ha elaborat l’entitat (que inclou ous, llet, llegums, productes d’higiene, etc.), d’un cost aproximat de 60 € al mes. Aquesta cistella es porta a casa del nen o nena en pocs dies.

Les persones interessades a col·laborar-hi es poden posar en contacte amb l’entitat trucant al telèfon 655 81 71 05 o enviant un correu electrònic a jooseluis1957@yahoo.es .
També es pot fer directament l’ingrés al següent número de compte: ES72 0081 1643 1100 0614 1227, de Sant Vicenç amb el Sàhara.

Last update 24.07.2020 | 15:26