|
 

Sant Vicenç en Xarxa coordina un circuit de donatiu d'aliments al Rebost

Dimarts, 28 de juliol de 2020 a les 13:01
  • De moment, Cal Maimó ha donat 250 kg de patates i SomEsqueix Social ha fet una entrega de 100 enciams

El Rebost Solidari de Sant Vicenç dels Horts distribueix aliments i diversos productes de primera necessitat a les famílies vicentines que passen per dificultats econòmiques i socials. Gestionat pels serveis socials municipals, el Rebost compta amb voluntariat que organitza els lots de productes i els facilita als usuaris i usuàries. Des de fa unes setmanes la xarxa de voluntariat Sant Vicenç en Xarxa, gestionada des de l’Ajuntament, col·labora amb aquest servei per tal d’abastir-lo de productes.

Així, s’ha posat en marxa un circuit de donatiu d’aliments entre les botigues de Sant Vicenç dels Horts i el Rebost. Sant Vicenç en Xarxa és l’encarregada de coordinar aquest circuït: ajuda a les botigues a carregar les donacions en el vehicle i a portar-les cap al banc d’aliments. Després el voluntariat també col·labora en la distribució dels productes en lots. 

La regidora de Participació, Paqui Capellades, anima al teixit comercial vicentí a participar de la iniciativa i ha explicat que “en uns moments d’extraordinària dificultat per culpa de la pandèmia, els voluntaris i les voluntàries continuen al peu del canó ajudant a les famílies que més ho necessiten. L’Ajuntament està molt agraït per la seva tasca i allò que podem fer com a societat és col·laborar amb ells i elles per seguir teixint una xarxa potent que cohesiona encara més la ciutat”.

Alguns establiments ja s’han sumat a la iniciativa i han fet donacions recentment. És el cas per exemple de Cal Maimó, qui ha donat 250 kg de patates que beneficiaran a 80 famílies, o també SomEsqueix Social, qui ha donat un centenar d’enciams.

Fomentant l’esperit solidari entre el veïnat

Sant Vicenç en Xarxa fa mesos que treballa per donar suport a les famílies que més estan patint els efectes de la pandèmia. Han col·laborat amb els serveis municipals per fer arribar productes bàsics a persones grans i malaltes que no podien sortir de casa, lliurar dossiers i material escolars a l’alumnat que no té internet i repartir mascaretes al transport públic, entre d’altres iniciatives.
Totes les persones que vulguin col·laborar amb aquesta xarxa de voluntariat s’hi poden posar en contacte escrivint al correu santvicencenxarxa@gmail.com o trucant al 648 19 59 54 (de dilluns a divendres de 9 a 16 h). De la mateixa manera, els veïns i veïnes que es trobin en alguna dificultat i necessitin el suport de la xarxa de voluntariat, també s’hi poden posar en contacte a través de les mateixes vies.

Last update 28.07.2020 | 13:08