|
 

L'Ajuntament exigeix a la Generalitat que mantingui les targetes moneder que vol cancel·lar a partir de demà 31 de juliol

Dijous, 30 de juliol de 2020 a les 10:15
  • El Consistori alerta que aquesta decisió agreujarà la situació de les famílies amb dificultats per alimentar els infants
  • El Govern Municipal també es mostra preocupat per l’assignació de mig docent més de suport per escola, mesura que es considera clarament insuficient

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha comunicat a l’Ajuntament que les targetes moneder corresponents a les beques menjadors dels infants i que tenen diners exclusius per a alimentació, deixaran de funcionar a partir de demà dia 31 de juliol. Aquestes targetes van arribar -amb retard- a les famílies amb infants beneficiaris de les beques, amb l’objectiu que aquests poguessin accedir a un àpat diari malgrat que les escoles estaven tancades per la COVID-19. El Consistori rebutja del tot la decisió de la Generalitat, ja que deixarà sense l’ajuda a moltes famílies amb necessitats socioeconòmiques, fet que agreuja la seva situació en plena crisi econòmica.

L’alcalde de la ciutat, Miguel Comino , i la regidora d’Educació, Patricia Higueras , han enviat una carta a la directora dels Serveis Territorials del departament d’Educació de la Generalitat, Helena Ferreiro, per traslladar-li la seva preocupació. De moment, la Generalitat demana a les famílies que exhaureixin el saldo que els queda i que no llencin les targetes, perquè les hauran de retornar als centres escolars quan comenci el curs.

La regidora Higueras ha lamentat els fets i ha declarat que “ des de l’Ajuntament continuarem treballant per donar suport a les famílies que més estan patint aquesta crisi ”. I ha afegit: “ La Generalitat, com estan fent els ajuntaments, també ha de complir amb els compromisos adquirits al Parlament de Catalunya per garantir que l’alumnat en risc d’exclusió social tingui cobertes les necessitats alimentàries. A dia d’avui desconeixem si es mantindran les ajudes i amb quina fórmula s’oferiran ”.

L’Ajuntament ja va denunciar la mala gestió de la Generalitat el passat mes de març, quan l’alcalde va enviar una carta al President Quim Torra perquè facilités les ajudes a les famílies beneficiàries de la beca, dies després del tancament dels centres educatius. A més, mentre no arribaven les connexions a internet que havia de distribuir la Generalitat, el Consistori va imprimir i repartir dossiers i material escolars a les famílies que no disposaven d’internet a casa. Posteriorment, l’Ajuntament també va facilitar dispositius de connexió a l’alumnat amb necessitats tecnològiques.

Més professorat de suport

L’altra demanda que l’Ajuntament trasllada a la Generalitat és l’assignació de més professorat de suport per a les escoles vicentines, ja que el Departament d’Educació només ha assignat mig docent més per a cada centre el proper curs. En la carta que l’alcalde i la regidora han adreçat als Serveis Territorials, recorden que que el Consell Escolar de la ciutat ho considera del tot insuficient, atès que la distribució de docents es fa de manera lineal, sense discriminar si els centres escolars tenen una línia o més d’una, i que el municipi és especialment format per alumnat vulnerable, fet que significa que necessiten més suport docent.

Last update 30.07.2020 | 10:19