|
 

En marxa diversos treballs de manteniment de la xarxa viària bàsica de prevenció d'incendis forestals

Dimecres, 26 d'agost de 2020 a les 18:42
  • Aquesta actuació permetrà que els serveis de vigilància i emergències tinguin un accés adequat als espais forestals per fer tasques de prevenció i extinció d’incendis

El Ple de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts va aprovar el passat mes de juny el Pla Municipal de Prevenció d’Incendis Forestals 2020-2025 (PPI) , un document estratègic que recull les actuacions necessàries per tal de garantir la seguretat de les persones i els béns davant el risc d’incendi. Una de les actuacions que s’hi recull és el manteniment i adequació de la xarxa viària bàsica de prevenció d'incendis forestals, i els treballs corresponents a l’exercici 2020 ja s’estan duent a terme.

En concret, s’estan fent tasques de manteniment de la plataforma i l’arranjament lateral del camí del Bosc de Can Ràfols i del camí de la Contraselva, i l’arranjament lateral del camí del Mas Vila. Els treballs consisteixen en reparar els desperfectes a la part del camí per on es transita i retirar la vegetació dels marges que suposi un entrebanc a la mobilitat.

La regidora de Medi Ambient, María Peláez , ha afirmat que “ amb aquesta actuació garantim que els nostres camins siguin accessibles i els serveis especialitzats puguin fer les tasques de prevenció d’incendis. A més, en cas de patir-ne un, els serveis d’emergències podran arribar i treballar en millors condicions. Per això és molt important comptar amb el Pla Municipal de Prevenció d’Incendis Forestals i executar les actuacions previstes ”.

Els treballs els fa l'empresa Trenchsalvic, per encàrrec de l'Ajuntament i amb el vist-i-plau dels Agents Rurals. Les obres tenen un cost de 2.747,50 euros i el 80% el subvenciona la Diputació de Barcelona, tal i com s’estipula en el PPI.

Last update 26.08.2020 | 18:47