|
 

Ferrocarrils de la Generalitat reforçarà el mur del carrer d'Anselm Clavé

Divendres, 4 de setembre de 2020 a les 17:02
  • El proper dimarts, 8 de setembre, s’iniciaran les obres i s’ocuparà part del carrer, però no es tallarà al trànsit

El continu pas dels trens durant anys ha anat desgastant lleument el mur que separa les vies del carrer d’Anselm Clavé. Per tal de reforçar-lo i garantir-ne la seguretat, Ferrocarrils de la Generalitat farà obres en aquest mur, concretament al segment entre els carres de Rafael Casanova i de Sant Josep. Els treballs s’iniciaran el proper dimarts, 8 de setembre, i tenen una durada prevista de tres mesos.

L’objectiu de les obres és incrementar la seva rigidesa, així els treballs se centraran en refer la unió del mur de pedra del carrer d’Anselm Clavé amb el mur de formigó que es troba a l’altra banda de la via, al passatge del Mercat, a través d’elements metàl·lics nous. També es repararan les esquerdes que hi ha en certes parts del mur de pedra. Per últim es rehabilitarà la biga superior i se substituirà la barana.

El regidor de Mobilitat, Antolín Jiménez , ha afirmat que “ aquestes obres són molt necessàries per garantir la seguretat de la infraestructura”, i ha explicat a més que “les afectacions a la mobilitat d’aquest punt seran mínimes i se senyalitzarà la via pública amb diversos elements per garantir la convivència del pas de vianants i el trànsit rodat ”.

Afectació en la via pública

Les obres no impediran ni la circulació de combois per les vies ni tampoc el tall al trànsit del carrer d’Anselm Clavé. Això sí, s’ocuparà part del carrer per tal que el personal pugui fer els treballs adequadament. Així, la part de vorera i la zona d’estacionament que hi ha a tocar del mur quedaran anul·lades. Es garantirà el pas dels vianants per la vorera oposada i s’estretirà el carril de circulació dels vehicles, garantint l'amplada suficient perquè hi puguin circular. El pas peatonal que uneix el carrer de Sant Josep amb el passatge del Mercat restarà tallat. No s'afectarà el transport públic ni l'accés o sortida dels guals permanents.

La realització de les obres serà durant el dia, però també es preveu que s’ocupi part de l’horari nocturn per aprofitar que no hi ha circulació de trens. Quan s'hagin de realitzar treballs nocturns que puguin produir soroll, s'informarà prèviament al veïnat.

 

Last update 04.09.2020 | 17:09