|
 

L'Ajuntament potencia la convivència amb agents cíviques al carrer

Divendres, 4 de setembre de 2020 a les 16:35
  • Dues treballadores vetllaran pel bon ús de l’espai públic, i atendran dubtes i queixes del veïnat

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts compta des del juliol amb dues professionals que treballen a peu de carrer i que es dediquen, exclusivament, a millorar la convivència i el civisme a la ciutat. Les agents cíviques, contractades amb una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya, estan rebent aquests dies formació intensiva en treball comunitari i civisme. El servei actuarà de forma coordinada amb les diferents àrees municipals per aconseguir un canvi d’hàbits permanent en la població.

Les dues agents registraran les problemàtiques quotidianes que es donen a l’espai comú de la ciutat i actuaran per prevenir conductes incíviques, a més de sensibilitzar la ciutadania. En el seu dia a dia, aquestes persones també atendran dubtes, queixes i suggeriments del veïnat.

Des de juliol i fins a l’abril, s’actuarà a parcs, places, zones verdes i carrers de la ciutat. Els principals àmbits de treball són:

- l’ús i manteniment de l’espai públic
- la tinença responsable d’animals
- medi ambient
- mobilitat
- tasques informatives i de difusió
- entorn sanitari i segur
- convivència i cohesió social a l’espai públic
- atenció i sistematització de la vida ciutadana

La regidora de Participació Ciutadana i Convivència , Paqui Capellades , remarca la utilitat de les agents cíviques i assegura: “ Seran els ulls i les orelles de l’Ajuntament al carrer i, alhora, la veu de la ciutadania al consistori”. “Aquesta doble funció dinamitza i facilita la relació entre la ciutat i l’administració, oferint una gestió més eficaç de la convivència al municipi ”, afegeix Capellades. En la mateixa línia, la regidora remarca: “ És a l’espai públic on la ciutadania compartim i fem vida en comú i on es donen les diferents relacions entre les persones i l’entorn”. “És responsabilitat de totes i tots tenir cura d’aquestes relacions per millorar la qualitat de vida i el benestar a la nostra ciutat ”.

Last update 04.09.2020 | 16:39