|
 

L'Ajuntament fa obres de millora a les escoles vicentines

Dijous, 10 de setembre de 2020 a les 12:15
  • Els serveis municipals han fet tasques de manteniment i adequació en els centres durant l’estiu

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha dut a terme aquest estiu diferents actuacions per millorar les instal·lacions de diverses escoles, perquè estiguin a punt per a l’inici del curs. Els serveis municipals han intervingut de manera destacada en l’Escola la Guàrdia, l’Escola la Vinyala, l’Escola Sant Antoni i l’Escola Sant Josep. A més, en tots els centres educatius vicentins s’hi han fet tasques d’arranjament i de renovació del material.

L’alcalde de la ciutat, Miguel Comino , la regidora d’Educació, Patricia Higueras i la regidora de Serveis Municipals, Mireia Vergés , van visitar dilluns diversos centres educatius per desitjar-los bon inici de curs i copsar les inquietuds dels equips directius. El batlle vicentí ha agraït “ l’esforç dels centres durant la pandèmia, una situació especialment complexa que requereix de la col·laboració de tothom pel bé del nostre alumnat ”. I ha afegit: “ La comunitat educativa ens tindrà sempre al seu costat a l’hora d’apostar per una educació pública de qualitat ”.

De la seva banda, Vergés ha afirmat: “ La voluntat del govern és que, per una banda, els centres disposin dels millors recursos i instal·lacions i, per l’altra, la proximitat i el diàleg entre el consistori i la comunitat educativa per cobrir les necessitats de l’alumnat ”. Per últim, la regidora Higueras, ha explicat que també s’estan sectoritzant els patis d’aquelles escoles que li han requerit a l’Ajuntament: “ La brigada municipal està treballant amb la direcció d’aquests centres per adaptar els espais d’esbarjo i que els infants mantinguin els grups estables igual que dins de l'aula ”.

Pel que fa als treballs duts a terme, els més destacats són els següents:

Escola la Vinyala : s’han fet treballs de renovació de gran part de la fusteria, i s’han arranjat diverses humitats aparegudes.
Escola Sant Antoni : s’han arranjat humitats del gimnàs, s’han repintat els passadissos i l’escala i s’ha instal·lat una porta a l’habitació del magatzem del gimnàs.
Escola la Guàrdia : s’ha instal·lat una porta corredissa al pàrquing de l’Escola la Guàrdia, i s’han renovat totes les cortines del centre.
Escola Sant Josep : s’han fet tasques de recondicionament del pati, a l’espai on es troba el tobogan.

Remodelació de l’Escola Sant Jordi

D’altra banda, el departament municipal d’Urbanisme supervisa aquests dies la segona fase de remodelació de l'escola Sant Jordi, obra finançada per la Generalitat. Aquest estiu s'ha iniciat la reforma dels pavellons on hi ha els despatxos i algunes aules. Amb aquesta actuació, es millorarà la distribució dels accessos, la recepció, la direcció i les sales de professorat, així com algunes aules. L'hivern passat es va reconstruir el mur d'un dels patis i és previst que cada estiu es vagi millorant un pavelló diferent.

Last update 10.09.2020 | 12:35