|
 

Prop de 5.000 alumnes inicien el curs escolar a Sant Vicenç dels Horts

Dilluns, 14 de setembre de 2020 a les 17:14
  • L’Ajuntament ha treballat estretament amb els centres per implementar les mesures de seguretat necessàries per evitar la propagació de la Covid-19

Ja s’ha iniciat un dels cursos escolars més complicats que s’han viscut mai al municipi. El 2020-2021 comença amb tots els centres de Sant Vicenç dels Horts oberts excepte el Joan Juncadella, que iniciarà les classes el 17 de setembre després que fa unes setmanes una persona de l’equip docent va donar positiu per Covid-19. La quinzena de centres restants han iniciat les classes seguint les indicacions de les autoritats sanitàries i educatives, amb l’alumnat accedint a les aules de manera esglaonada.

El curs comença amb 345 infants de 0 a 3 anys matriculats a les escoles bressol, 707 alumnes de 2n cicle d’Educació Infantil (P3, P4 i P5), 1.616 nens i nenes en cursos de Primària i 1.308 alumnes d’ESO. Pel que fa a l’educació post-obligatòria, hi ha 369 joves matriculats a Batxillerat, 402 a Cicles Formatius de Grau Mitjà i 213 a Cicles Formatius de Grau Superior. Per la seva banda, hi ha 33 joves que faran un Programa de Formació i Inserció al municipi.

La regidora d’Educació, Patrícia Higueras , ha visitat els dies previs diversos centres educatius per desitjar-los bon inici de curs i copsar les inquietuds de la comunitat educativa. “ Hem treballat conjuntament amb els equips directius per implementar les mesures necessàries per garantir la seguretat dels centres. Volem traslladar un missatge de tranquil·litat i confiança a totes les famílies i treballadors i treballadores de les escoles i instituts”, ha explicat la regidora. I ha insistit en demanar a la Generalitat pautes clares i concretes d’actuació ” per aquest inici de curs davant casos eventuals de Covid a les aules.

Plans d’actuació en el marc de la pandèmia

En aquest sentit cada centre ha hagut d'elaborar un protocol d'organització basat en les instruccions del Pla d'actuació en el marc de la pandèmia Covid-19 per al curs 2020-21 que el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya va publicar al juliol. Cada escola té penjat al seu web el corresponent Pla d'actuació a disposició de les famílies, un cop ha estat aprovat pels respectius Consells Escolars.

L'Ajuntament ha col·laborat amb els centres educatius en dos aspectes claus d'aquests protocols : per una banda, amb un reforç de la neteja i desinfecció dels centres i, per l’altra, amb la gestió de les entrades i sortides de l’alumnat . En primer lloc, s’ha treballat amb l'empresa encarregada de la neteja a les escoles públiques del municipi un pla individualitzat per cada centre on es contemplen les mesures d'higiene que s'adoptaran seguint les indicacions del Departament d'Educació. Aquest pla preveu que a cada escola hi haurà un operari/ària de neteja de manera continuada en horari lectiu que s'encarregarà de fer la neteja i desinfecció dels espais i elements d'ús comú. En segon lloc, s'han senyalitzat els exteriors dels centres educatius per donar notorietat a les mesures preventives, es faran talls de carrers al voltant d'algunes escoles per facilitar els fluxos de circulació de les famílies i es treballarà en actuacions permanents que permetin guanyar espai a la via pública.

Canvis al Santvibus per facilitar la mobilitat

Un altre dels aspectes destacats de la tornada a l’escola és la modificació dels horaris i els recorreguts dels autobusos urbans, amb l’objectiu que l’alumnat i les famílies puguin anar i tornar dels centres amb comoditat i seguretat. Des del 14 de setembre s’ajusten les hores de pas del Santvibus per incrementar el temps de recorregut, d’aquesta manera es millora la puntualitat i es garanteix la fiabilitat de totes les línies, i que l’alumnat es pugui repartir de manera uniforme entre el conjunt de vehicles. Podeu consultar tota la informació i els nous horaris aquí

L’Ajuntament fa millores a les escoles durant l’estiu

Com l’any passat, abans de l’inici del curs els serveis municipals han actuat a tots els centres educatius fent tasques d’arranjament i de renovació del material i les seves instal·lacions. Enguany s’ha actuat de manera destacada en quatre centres: l’Escola la Guàrdia, l’Escola la Vinyala, l’Escola Sant Antoni i l’Escola Sant Josep. Trobareu tota la informació aquí

Last update 15.09.2020 | 08:14