|
 

L'Ajuntament rep el segell Infoparticipa com a reconeixement a la transparència informativa

Dilluns, 21 de setembre de 2020 a les 18:19
  • L’alcalde Miguel Comino ha rebut la distinció, amb la màxima puntuació, en un acte al rectorat de la Universitat Autònoma de Catalunya

El web municipal de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha estat reconegut com un dels més transparents i accessibles de Catalunya i part de l’Estat. Així ho certifica la Universitat Autònoma de Barcelona, qui ha atorgat al consistori el segell Infoparticipa a la Qualitat i Transparència de la Comunicació Pública, amb una nota de 100, la màxima possible. L’alcalde Miguel Comino i la regidora de Comunicació, Patricia Higueras, han rebut la distinció aquesta tarda en un acte celebrat al rectorat de la UAB, on hi ha assistit una representació dels 36 municipis que han obtingut el 100%.

Miguel Comino ha agraït el reconeixement i ha afirmat: “ Per nosaltres és molt important rebre el segell amb la màxima puntuació per segon any consecutiu. Ens esforcem per oferir al veïnat tota la informació amb total transparència, i més ara en un context de Covid on els mitjans telemàtics són més rellevants que mai ”.

El grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la UAB és qui lidera el projecte i s’encarrega d’avaluar els webs de les administracions públiques que opten a rebre la distinció. Enguany s'atorga el Segell Infoparticipa a 113 ajuntaments, 6 consells comarcals i 3 diputacions de Catalunya, i a 13 ajuntaments de Múrcia i Madrid.

En el cas concret dels consistoris, s’han avaluat 48 criteris que mesuren la qualitat de la informació publicada sobre qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com gestionen els recursos econòmics, quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius i, finalment, quines eines ofereixen per a la participació ciutadana. L’avaluació del web de Sant Vicenç dels Horts ha resultat perfecta, obtenint el 100%. Podeu consultar l’avaluació aquí

Last update 21.09.2020 | 18:27