|
 

Sant Vicenç dels Horts se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat 2020

Dilluns, 21 de setembre de 2020 a les 13:06
  • La iniciativa vol conscienciar a la població per fomentar la mobilitat sostenible i reduir les emissions de gasos contaminants
  • El Dia Europeu sense cotxes és demà dimarts, 22 de setembre, i es restringirà la circulació de vehicles a diversos carrers
  • El carrer de Barcelona, entre Pas del Llop i Àngel Guimerà, quedarà reservat als vianants amb caràcter permanent

El Dia Europeu sense cotxes se celebra demà, 22 de setembre, i vol fomentar els desplaçaments a peu, en bicicleta i en transport públic. A més, pretén visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. A Sant Vicenç dels Horts, es restringirà la circulació de vehicles als següents vials: plaça de la Vila i accessos, c. de Mossèn Josep Duran, c. Nou, entre pl. de Catalunya i c. de Ramon Poch, c. de Barcelona, entre c. del Pas del Llop i c. d’Àngel Guimerà, i c. de Mestre Pérez Moya, entre c. de Sant Josep i c. de Sant Vicenç

En aquest sentit, el carrer de Barcelona, entre Pas del Llop i Àngel Guimerà, quedarà reservat als vianants amb caràcter permanent. És un pas més en la reserva com a Zona de Baixa Emissió (ZBE) al barri de Vila Vella, que es va iniciar el 2019. 

Del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat, que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Amb el lema ‘Per una mobilitat sense emissions’, la Setmana del 2020 vol arribar a la neutralitat en emissions de carboni al 2050.

El regidor de Mobilitat i Transport Públic, Antolín Jiménez , ha afirmat: “ Un any més ens sumem a aquesta iniciativa que posa en valor les polítiques que fomenten un canvi en el model de mobilitat. A Sant Vicenç dels Horts hem implantat una zona de baixes emissions i continuarem avançant per impulsar la mobilitat amb transport públic i bicicleta ”.

Els objectius principals de la Setmana són sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats; i impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.

Repte Baixcicletada 2020

Aquesta edició tindrà un format diferent al que és habitual com a conseqüència de la Covid-19. Enguany no se celebrarà un esdeveniment presencial d’un dia, sinó que la BaixCicletada es planteja com un repte que es podrà realitzar, individualment o en família, entre l’11 i el 27 de setembre.

Per poder participar-hi, cal registrar-se al web reptebaixcicletada.cat , descarregar-se l’aplicació Ciclogreen (disponible per a Android i iOS) i completar recorreguts en bicicleta dins els 9 municipis participants. Se sortejaran 4 bicicletes en diverses categories.

Pàgina de la Setmana de la Mobilitat a Sant Vicenç dels Horts: http://www.svh.cat/municipi-per-temes/territori-i-mobilitat/SEM-2020/

Informació relacionada

Pàgines/seccions

Setmana Europea de la Mobilitat 2020
Last update 22.09.2020 | 11:23