|
 

El nou càlcul del tribut metropolità sol·licitat per l'Ajuntament suposarà una rebaixa del seu import

Dimarts, 29 de setembre de 2020 a les 13:47
  • El consistori i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han acordat un canvi de còmput que suposarà rebaixes del 60% per la gran majoria de les llars vicentines

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts va mostrar el seu malestar pels imports que els veïns i veïnes de la ciutat han hagut de fer front del tribut metropolità. Des d’aleshores, el Consistori ha treballat amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) un replantejament del càlcul d’aquest tribut, i finalment s’ha aconseguit una rebaixa per la majoria d’habitatges. Així, 12.000 de les 15.000 quotes residencials de la ciutat (el 80%) pagaran menys de la meitat respecte l’any passat. En concret, es preveuen rebaixes d’un 60% del tribut, i l’AMB preveu recaptar 900.000 euros, en lloc de l’1,5 milions inicial.

L’alcalde de la ciutat, Miguel Comino , ha mostrat la seva satisfacció per aquest acord i ha afirmat: “ L’equip de govern ha treballat intensament per aconseguir que el tribut metropolità sigui més just i adequat. Som sensibles a la realitat de moltíssimes famílies i per aquest motiu aquesta rebaixa era del tot necessària ”.

L’impost es va crear durant l’anterior mandat municipal, arran d’un acord fet públic el 16 d’octubre de 2018 entre l’AMB i els alcaldes i alcaldesses de les 18 poblacions afectades, entre elles Sant Vicenç dels Horts. El pagament d’aquest tribut és conseqüència de l’entrada de la ciutat en la zona 1 de l’Àrea Metropolitana, que es va produir l’1 de gener de 2019, un fet que segons l’alcalde “ és molt positiu ” i que “ ha de comportar més i millors serveis a la ciutadania ”, tot i que lamenta: “ L’aprovació del tribut hauria d’haver estat fruit d’una negociació més acurada en el seu moment. L’actual equip de govern ha treballat per equilibrar la situació i hem aconseguit reduir l’impost per adaptar-lo a la realitat de les famílies vicentines ”.

En paral·lel a la negociació amb l’AMB, l’Ajuntament ha actuat per donar suport al veïnat per fer front al pagament d’aquest tribut. En concret es va obrir una convocatòria per sol·licitar ajuts al pagament de diversos impostos, i es va presentar un recurs conjuntament amb el veïnat per reclamar una revisió dels imports del tribut metropolità.

 

Last update 05.10.2020 | 09:39