|
 

L'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts és considerat com un dels més digitalitzats de Catalunya

Dijous, 15 d'octubre de 2020 a les 07:59
  • L’Índex de Maduresa Digital que avalua el Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya li atorga un valor elevat, tenint en compte factors com l’atenció telemàtica i el compliment de la Llei de Transparència

Nou reconeixement als esforços de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts per fer més accessible a la ciutadania tot el que té a veure amb el Govern Obert, la participació i la transparència. El Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) ha publicat l’ Índex de Maduresa Digital , un estudi que avalua el grau de digitalització de diverses administracions públiques (ajuntaments, consells comarcals...), i pondera els resultats perquè puguin ser comparables entre sí. L’Ajuntament ha aconseguit un valor de 77 (sobre 100), molt per sobre de la mitjana catalana que és de 51.

L’AOC té en compte diverses dades de l’Ajuntament per puntuar-lo, com ara l’activitat dels serveis digitals de tramitació amb la ciutadania; que hi hagi informació al web municipal sobre com fer tràmits telemàticament, el perfil del contractant i la carpeta ciutadana; que hi hagi processos participatius per copsar l’opinió de la ciutadania; o que el web disposi d’un segell de transparència com l’Infoparticipa. Així, un cop avaluats fins a 30 indicadors, el consistori vicentí ha obtingut un bon resultat, situant-se per sobre de municipis veïns com Martorell (46) o Molins de Rei (52), i poc per sota de Sant Feliu de Llobregat (83) o Olesa de Montserrat (81).

El regidor de Noves Tecnologies, Antolín Jiménez , ha explicat: “ Estem molt satisfets perquè treballem per avançar cap a un govern digital i obert, i aquests estudis amb dades de qualitat i contrastables avalen aquesta tasca. També vull agrair l’esforç del personal municipal per adaptar-se a aquesta transformació de l’administració i oferir el millor servei a la ciutadania ”.

Last update 15.10.2020 | 09:06