|
 

El consistori impulsa les entitats que desenvolupen projectes solidaris i de cooperació

Dilluns, 19 d'octubre de 2020 a les 13:24
  • Properament s’obrirà una nova convocatòria de subvencions per finançar projectes que millorin la qualitat de vida de les persones migrades
  • L’Ajuntament signa un conveni de col·laboració amb la Fundació Taller de Solidariat perquè segueixi desenvolupant projectes a la ciutat i arreu del món
  • Es comença a treballar el Pla director de Cooperació i Solidaritat, el document estratègic per definir les polítiques a adoptar els propers anys

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha posat fil a l’agulla per apuntalar els projectes de solidaritat i cooperació internacional que s’impulsen des del municipi. Després de la convocatòria de subvencions que es va obrir el passat mes de juliol, ara el consistori impulsa tres noves iniciatives. Per una banda, una nova convocatòria per donar suport a les entitats que, en aquest cas, ajuden a les persones migrades; per altra, ha renovat el conveni de col·laboració amb l’entitat Fundació Taller de Solidaritat, que porta a terme desenes de projectes de cooperació internacional a l’Àfrica i l’Amèrica Llatina, per exemple; i per últim, s’ha començat a treballar perquè l’any vinent el consistori disposi d’un nou Pla director de Cooperació i Solidaritat.

El regidor de Cooperació i Voluntariat, Isidre Bautista , ha destacat la solidaritat com una de les “ senyes d’identitat del municipi ”: “ Sant Vicenç dels Horts és una ciutat que es bolca sempre amb el suport a les persones de manera altruista. Des del Govern Municipal reforcem les polítiques de cooperació i voluntariat amb un doble objectiu: enfortir les entitats, formades majoritàriament per voluntariat, i fer arribar la seva tasca al conjunt de la ciutadania ”.

Nova convocatòria de subvencions
L’Ajuntament ha aprovat una nova convocatòria d’ajudes a les entitats vicentines, en aquest cas a les que treballen amb persones migrades per tal de millorar-ne la qualitat de vida, afavorir la participació i l’autonomia d’aquestes amb la voluntat d’assolir més cohesió social. La convocatòria compta amb un import de 10.000 euros i properament ja es podran presentar les sol·licituds.
El lloc de presentació de les sol·licituds és el Registre electrònic general de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts. Per qualsevol consulta o aclariment les associacions es podran dirigir al SIAE (Servei Integral d’Atenció Empresa), presencialment amb cita prèvia, o bé trucant al 900 111 656 o a través del web municipal (www.svh.cat).

Conveni amb la Fundació Taller de Solidariat
La Fundació Taller de Solidaritat de Sant Vicenç dels Horts, que pertany a la Taula de la Solidaritat, desenvolupa desenes d’activitats socioeducatives, culturals, de foment de la salut i l’esport arreu del món. Per donar-les a conèixer, a més, organitza anualment un sopar benèfic on les explica i busca que la població hi col·labori. L’Ajuntament ha decidit renovar la seva col·laboració amb l’entitat, i per aquest motiu s’ha signat un nou conveni. Amb un import de 10.000 euros, el consistori col·labora amb l’associació perquè pugui continuar desenvolupant totes aquestes activitats.

Pla Director de Cooperació i Solidaritat
Finalment l’Ajuntament ha adjudicat el contracte menor de serveis pel procés d'elaboració Pla Director de Cooperació i Solidaritat. D’aquesta manera, una empresa especialitzada començarà a treballar per redactar aquest document estratègic, que recollirà les principals accions que es desenvoluparan en aquest àmbit els propers anys a la ciutat. El document s’elaborarà de manera participada amb les entitats per tal que sigui el màxim d’adequat a les seves inquietuds, i reculli la realitat de l’associacionisme i els projectes que es desenvolupen actualment.

Last update 19.10.2020 | 13:54