|
 

El Consell Assessor per la Covid-19 acorda la suspensió tots els actes extraordinaris i les cessions d'ús de l'espai públic

Dissabte, 24 d'octubre de 2020 a les 12:32
  • L’alcalde Miguel Comino ha emès un decret amb aquesta decisió, per fomentar que es redueixin les interaccions socials i disminuir el risc de contagi de la Covid-19, que actualment és molt elevat

A partir d’avui l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts no autoritzarà que se celebri cap acte extraordinari a la ciutat, i tampoc donarà cap permís per fer ús de l’espai públic. L’alcalde de la ciutat, Miguel Comino, ha emès un decret d’Alcaldia en el qual explica que es pren aquesta decisió per reduir la interacció social, atès que el risc de contagi de la Covid-19 ha augmentat molt les darreres setmanes.

La decisió s’ha pres després de la reunió setmanal del Consell Assessor, que lidera l’Alcalde i en formen part els i les responsables polítics i tècnics en matèria de salut pública, seguretat ciutadana, protecció civil i serveis socials. La suspensió de les activitats i de la cessió de l’espai públic ha estat conseqüent amb els informes elaborats pel cap de Medi Ambient i Salut Pública i el tècnic de Protecció Civil.

Aquesta mesura va lligada a la resolució de la Generalitat de Catalunya, en la qual -i entre altres mesures- suspenia l’activitat normal de bars i restaurants i limitava l’aforament dels comerços minoristes. Per tant, fins que no es modifiqui aquesta resolució (en principi el 31 d’octubre, malgrat que es pot prorrogar), també estarà en vigor el decret d’Alcaldia.

L’alcalde Miguel Comino ha fet una crida a la presa de consciència col·lectiva, ja que “ ens trobem en un moment molt difícil, s’ha agreujat significativament el nombre de positius en les darreres setmanes a la nostra ciutat i regió sanitària ”, fet pel qual l’alcalde demana “ responsabilitat ” i ha afirmat: “ Cal que tots i totes ens donem suport mutu i treballem plegats per complir amb totes les mesures de seguretat, és l’única manera que tenim de poder superar la pandèmia ”.

En l’espai públic és on es produeixen la majoria d’activitats i de trobades entre persones, i donat que la majoria de contagis es produeixen en aquest context, l’Ajuntament ha decidit facilitar que es redueixi la mobilitat i la interacció social evitant que se celebrin més activitats de les ja previstes.

En aquest sentit es recorda al veïnat que cal seguir les indicacions de les autoritats sanitàries: s’han d’evitar les reunions socials, les trobades de més de 6 persones estan prohibides, cal fomentar el teletreball i fer el mínim de desplaçaments possibles. Tot això sumant-hi l’obligatorietat de dur la mascareta (per les persones majors de 6 anys i sense problemes respiratoris), que cal rentar-se les mans molt sovint i que s’ha de mantenir una distància mínima d’1’5 metres entre persones per dificultar el contagi del coronavirus.

Last update 24.10.2020 | 14:51