|
 

L'Ajuntament dona suport als centres escolars amb el nou catàleg d'accions de dinàmica educativa

Dijous, 5 de novembre de 2020 a les 17:31
  • Es proposen 56 actuacions d’educació en el lleure i propostes culturals, adaptades al context de les mesures per prevenir la Covid-19

Un any més l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ofereix desenes d’activitats educatives als centres del municipi, recollides en el catàleg d’accions de dinàmica educativa. En aquesta guia s’ofereix suport als i les professionals de l’educació del municipi, a través d’accions dirigides a l’alumnat i que reforcen el vincle amb l’entorn més proper. En total, s’ofereixen 56 actuacions en 11 àmbits diferents, algunes de les quals s'han adaptat per tal de dur-les a terme en el context actual de pandèmia.

La regidora d’Educació, Patricia Higueras , ha explicat: “ El catàleg de dinàmica educativa reforça el vincle del municipi amb els centres i, en general, amb tota la comunitat educativa, amb activitats diverses que serveixen a l’alumnat per conèixer millor el seu entorn ”. La regidora ha afegit: “ Totes les activitats s’han impulsat i han crescur gràcies a la voluntat, el compromís i el treball en xarxa de tots els agents implicats en l’àmbit educatiu del nostre municipi ”.

Les accions del catàleg s’han adaptat per garantir el seu desenvolupament en el context de la pandèmia. Algunes de les més destacades són:

  • Cicle de teatre i audicions musicals . Per facilitar que l’alumnat gaudeixi de representacions teatrals i audicions musicals a càrrec de companyies professionals, s’ha presentat una proposta mixta que combina l’escena a l’aula i les representacions al teatre. Fins al març hi haurà un seguit d’actuacions per dur a terme a l’escola. A partir del març, s’ha fet una programació al teatre com la que coneixem fins ara, sempre i quan la situació epidemiològica ho permeti.
  • Coneguem l'Ajuntament . S’ha proposat a les escoles tres escenaris diferents per poder dur a terme l’activitat:
    • Presencialment, amb visites dels centres a l’Ajuntament (sempre que sigui possible).
    • Presencialment, amb visites a l’escola per part de l’alcalde i la regidora d’Educació.
    • Telemàticament, amb trobada dels centres amb l’alcalde i la regidora mitjançant videoconferència.
  • Aula Dial . Es tracta de la proposta estrella de Ràdio Sant Vicenç, en què diversos infants coneixen el mitjà i creen el seu propi informatiu. És una iniciativa reconeguda pels Premis de la Diputació i pels Premis El CAC a l’Escola. En el curs actual sortirà dels estudis de Ràdio Sant Vicenç per garantir espais amplis compatibles amb el context de pandèmia.

Podeu consultar el catàleg d’accions de dinàmica educativa aquí

Last update 05.11.2020 | 17:35